Rosbiefrolletjes met wortel

Alwéér een receptje! Het moet niet gekker worden. Ik ben nog steeds druk hoor, want de scriptie is nog steeds niet af, maar af en toe vind ik een gaatje om iets lekkers te koken. Toevallig had ik vandaag (gisteren als jullie dit lezen) een dagje rust, omdat ik moet wachten tot mijn scriptiebegeleider mijn hoofdstukken heeft nagekeken. Ik greep mijn kans en maakte als verrassing voor de hunk rosbiefrolletjes met wortel. 

Er zijn weinig dingen die ik niet zo lekker vind, maar eentje ervan is wortel. Ik vind het niet per se vies, maar ik knaag niet voor m’n lol aan een rauwe wortel. De hunk vindt het wel lekker en omdat ik zo’n ontzettend liefhebbende vrouw ben maakte ik iets met wortel voor hem (goed hè?!). Ik vond het gelukkig zelf ook een geslaagde maaltijd. Voedzaam, gezond en heel smaakvol! 

Rosbiefrolletjes

De ingrediënten: 
4 rosbieflapjes a la minute (te krijgen bij de Albert Heijn) 
bosje bospeen 
4 bosuitjes
handje verse koriander 
8 tl potje Currypasta mild 
sojasaus 
olijfolie 
keukentouw

Hoe? 
1. Smeer de rosbieflapjes aan beide kanten met currypasta in (ongeveer een theelepel currypasta per kant). Laat even inwerken. 

2. Schil de worteltjes en snijd in dunne sliertjes. Leg de wortelsliertjes in een vergiet en schenk er kokend water overheen. Laat daarna even liggen. 

3. Snijd de bosui in kleine stukjes en hak de korianderblaadjes fijn. Voeg dit bij de wortelsliertjes. Vul vervolgens steeds een rosbieflapje met het wortel-bosui-koriander mengsel, maak hier een strak rolletje van en bind vast met keukentouw (tip: niet te strak knoopje, want het moet ook weer los als je ’t wil opeten 🙂 ) 

4. Maak olijfolie warm in een pan. Schroei hier de buitenkant van de rosbiefrolletjes in gaar (de binnenkant van de rosbief mag wel een beetje rood blijven, zo blijft het vlees mals, té gare rosbief wordt gauw taai). 

5. Schenk een scheutje sojasaus in de pan en voeg het overgebleven wortelmengsel in de pan. Laat dit nog even 5 minuutjes sudderen. Eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge