Kikkererwtencurry

Hebben jullie ook van die vaste recepten die je altijd maakt als je visite krijgt? Vaak zijn het recepten die een beetje low-budget zijn, die niet al te gekke ingrediënten bevatten en die makkelijk zijn om te bereiden zodat je niet de hele avond in de keuken staat terwijl je visite de wijn opdrinkt. Ons “vaste visite recept” is kikkererwtencurry. Veel mensen krijgen een beetje een kokhalsuitdrukking op hun gezicht als ik het woord “kikkererwtencurry” zeg, maar het is serieus heel erg lekker!

Omdat we dit recept zoohoo vaak gegeten hadden toen we net getrouwd waren en heel veel visite kregen waren de hunk en ik er allebei een beetje klaar mee. We gingen bijna zelf kokhalsgezichten trekken als we aan kikkererwtencurry dachten, maar afgelopen week hadden we er toch weer trek in. Bij curry hoort naanbrood, dus we hadden lekkere naanbroodjes gekocht en toen ik afgelopen week stond te koken trok ik het pak naanbroodjes open om ze in de oven te doen. Ik dacht: goh, wat voelen ze zompig, zo voelen ze normaal helemaal niet! En toen ik keek zat mijn vinger precies in een hele grote groene schimmelvlek. Iew! Bij nadere inspectie kwam ik er achter dat alle naanbroodjes helemaal beschimmeld waren. Had mijn zo geliefde Albert Heijn me dan toch in de steek gelaten? Terwijl de hunk even snel naar de supermarkt fietste om nieuwe naanbroodjes te kopen (want wat is curry zonder naan?!) stuurde ik een tweet de wereld in dat onze naanbroodjes onder de schimmel zaten. Gelukkig stelt de Appie me nooit teleur, want we krijgen het aankoopbedrag terug. Way to go

Beetje slechte foto hoor, maar het licht is zoooo belabberd 's avonds!
Beetje slechte foto hoor, maar het licht is zoooo belabberd ’s avonds!

De ingrediënten (voor 2 personen): 
blik kikkererwten (400 gram) 
250 ml kokosmelk
1 el Indiase kruidenpasta mild (potje 283 gram)
handje cashewnoten
2 kleine rode uien
1 teentje knoflook
150 gram biologische kipfilet
een handje verse koriander

bakboter
4 kleine naanbroodjes “garlic & coriander” (Albert Heijn)

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 200 graden en volg de aanwijzingen op de verpakking voor het naanbrood.
Hak de cashewnoten in een vijzel in hele kleine stukjes en rooster deze in een droge koekenpan. Houd dit goed in de gaten, want het brandt snel aan. Haal de cashewnootjes van het vuur als ze een licht geroosterd tintje krijgen.
Snijd de kip in stukjes en marineer deze met een beetje olijfolie, peper, zout en currykruiden. Snijd de uien in halve ringen en snijd het teentje knoflook in kleine stukjes. Verwarm een klontje bakboter in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook 5 minuten (niet op te hoog vuur, want knoflook verbrandt snel). Voeg na 5 minuten de gesneden stukjes kip toe en bak tot de kip gaar is. Voeg een eetlepel kruidenpasta toe, roer dit goed door en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Roer dit ook goed door, tot de kokosmelk de kleur van de kruidenpasta krijgt. Laat het blik kikkererwten uitlekken zodat al het vocht er uit is en voeg de kikkererwten toe aan het mengsel in de pan. Laat dit 5 minuutjes zacht koken.
Haal het naanbrood uit de oven en serveer dit bij de kikkererwtencurry. Strooi een beetje koriander over de curry, kruid bij met peper en zout en eetsmakelijk!

Bron: Allerhande 

 

2 comments

  1. Oeeh, dit wil ik wel een keertje maken! Lijkt me ook wel lekker met paprika en/of rijst. Of zeg ik nu iets heel geks?
    Michelle onlangs geplaatst…10x leuke dingen #9: een awesome trui, dierenliefde en HomelandMy Profile

    1. Ja met rijst is dat denk ik ook heel lekker! En paprika kan praktisch overal bij, toch? Wij hebben dat altijd standaard in huis, zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge