Home-made tomatensalsa

Van de week kwam er een vriend bij ons eten en hij nam een lekkere tomatensalsa en wat Turks brood mee van de Turkse supermarkt. Lekkerrrrrr! Ik hou van dipjes en leuke zelfgemaakte spreads voor op brood of op crackers en deze salsa zag er heerlijk fris uit. Toen we een hapje namen proefden we alleen allemaal iets chemisch. De ingrediëntenlijst werd uitgebreid bestudeerd en ja hoor…. een e-nummer, waaaaah!

Normaal gesproken is een e-nummertje niet zo’n drama hoor, maar bij deze dip proefde je het echt! De smaak was lekker fris dankzij de groenten die er in verwerkt zaten, maar de nasmaak was fabriek-achtig zoals ik dat voor het gemak maar even noem. Pleh. 

Ik besloot mijn eigen dip te maken, want wat is er leuker dan gebruik maken van je allereigenste keukenmachine? Niks dus. Vet handig, want als je in een luie bui bent hoef je ook niet zoveel te snijden. De keukenmachine hakt alles in een mum van tijd voor je in elkaar. Vorige week ontdekte ik hoe dat kan, want toen kwamen het mes van de keukenmachine en mijn pink met elkaar in aanraking en zat mijn hele vinger onder het bloed. Ik ben ietwat onhandig aangelegd (lees: kluns van de eeuw), dus ben ik elke keer hypervoorzichtig, want ik wil graag met alle tien mijn vingers verder leven. 

Het leuke van dipjes is dat je er alles in kunt gooien wat je lekker vindt. Deze dip is eigenlijk een bijeengeraapt zooitje van alles wat er nog in de koelkast lag. Tomaatjes, paprika, verse basilicum… Zie het recept als een leidraad, want je kunt natuurlijk een slag in de rondte variëren met allerlei soorten groente.
Tomatensalsa

De ingrediënten:
2 tomaten
1 rode paprika
2 el water
miniblikje tomatenpuree (68 gr) 
5 takjes verse basilicum
1 teentje knoflook
peper en zout naar smaak

Hoe?
Voor de zeer bevoorrechte keukenmachine bezitters: gooi alles in je machine, zet je machine aan, klaar.

Voor de niet-keukenmachine bezitters: prak alles zo fijn mogelijk en gebruik in dit geval geen paprika, want die zijn erg hard om te hakken. 

Lekker voor op een cracker, als dip bij een stukje brood of op een rijstwafel.

One comment

  1. Zonder keukenmachine is het inderdaad een stuk moeilijker om te maken. Maar paprika kun je wel gewoon in kleine stukjes snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge