Albert Heijn soeppakketten

Ik ben een ontzettende pietlut met supermarkten. Eigenlijk vind ik alle supermarkten stom, behalve de Albert Heijn (en Duitse supermarkten ♥♥♥). Dit klinkt misschien een beetje verwend (en dat is het wellicht ook wel een beetje), maar ik heb altijd een beetje keuzestress in de supermarkt (wat soms resulteert in een Lisse die twee uur door de supermarkt heen dwaalt en nog steeds alleen appels in haar mandje heeft gegooid). Supermarkten die er rommelig uitzien versterken mijn help-wat-moet-ik-eigenlijk-hebben-stress en dat vind ik irritant.

De Albert Heijn daarentegen heeft mijn hart gestolen. Het begon al toen ik voor het eerst op kamers ging in Zwolle en ik daar bijna naast een Albert Heijn XL woonde: HALLELUJA. Ik wist niet wat ik meemaakte. In het dorp waar ik vandaan kom hadden we ook altijd een behoorlijk grote Albert Heijn (namelijk de Albert Heijn waar de AH-reclames werden opgenomen), dus ik was wel wat gewend, maar mijn Appie in Zwolle overtrof alles. Ik raakte dus verwend en toen ik een jaar later verhuisde naar de allermooiste stad van de hele wereld (= Amersfoort) moest ik het doen met een mini-Appie in het centrum. Ook leuk, hoor, want een Appie blijft een Appie, maar het was wel even afkicken na zo’n AH XL. Gelukkig was het lot me goed gezind, want een paar jaar nadat ik in Amersfoort was komen wonen werd er een mega Appie neergezet vlakbij mijn huis. Mijn leven was weer compleet. Nu doen de hunk en ik altijd onze boodschapjes bij de grote Appie en omdat de Appie een gestructureerde en nette winkel is kan ik daar heel fijn boodschapjes doen.

Wat ik leuk vind aan de Appie is dat ze tegenwoordig ook investeren in een gezondere wereld. Ze hebben steeds gezondere producten in het assortiment, verkopen zelfs superfoods en stimuleren het eten van veel verse groenten en fruit door veel verschillende soorten groente en fruit aan te bieden. Ik blijf wel zeggen dat het kopen van groente en fruit bij een échte groenteboer altijd beter blijft, maar wij zijn nu nog studenten dus dat gaan we wel doen als we later groot zijn.
De Appie verkoopt nu ook soeppakketten. We zijn allemaal zo gewend geraakt aan soep uit een pakje (in je pan, roeren maar en klaarrrrrr) dat we eigenlijk niet meer weten hoe je soep moet maken en welke ingrediënten je moet toevoegen. Je kunt natuurlijk een recept opzoeken uit een kookboek, maar soms staan er dan zoveel ingrediënten in dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De soeppakketten van de Albert Heijn zijn dan de perfecte oplossing. Er zijn verschillende soeppakketten (erwtensoep, groentesoep en tomatensoep voor zover ik weet) en in zo’n pakket zitten alle ingrediënten die je nodig hebt in de hoeveelheid waarin je ze nodig hebt. Je hoeft dus geen enorme hoeveelheden groente in te kopen die je na het maken van je soep nooit meer gebruikt. Er zit vaak ook een bouillonblokje bij, maar omdat bouillonblokjes vaak ontzettend veel troep bevatten koop ik altijd mijn eigen bouillonblokjes van Zonnatura waar alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten. De soeppakketten bevatten een duidelijk recept waarin in een aantal stappen beschreven staat hoe je de soep moet bereiden. De stappen zijn heel erg simpel (= klunsproof). En het allerbelangrijkste: de soepen zijn ontzettend lekker! Mijn favoriet is de erwtensoep, lekker dik en precies de smaak die je verwacht bij goeie snert. Het enige wat we daar zelf aan toevoegen is runderrookworst, maar het zou in principe ook zonder kunnen.

Heb jij al wel eens een soeppakket van de Albert Heijn uitgeprobeerd?
Soeppakket

3 comments

  1. Ik wist niet dat ze zulke pakketten hadden. Nu hou ik niet van erwtensoep, dus die zou ik sowieso overslaan, maar een andere is wel het proberen waard. Ik probeer mijn groentesoep altijd “zelf” te maken door losse bouillon en een los zakje groenten te kopen maar andere soepen komen hier toch vaak uit blik. 😡
    iooon onlangs geplaatst…De uitzetlijst; Wat gebruik ik. Deel 2My Profile

    1. Je zou zo’n tomatensoepje eens moeten proberen! Super makkelijk!

  2. Ik was benieuwd wat je over de soeppakketten wilde zeggen, daarom kwam ik op je blog. Qua winkel en overzichtelijkheid denk ik dat het gewoon een kwestie van wennen is. Bij mij in de buurt zit een Jumbo en daar kan ik alles prima vinden. Ook de, exact dezelfde, soeppakketten. Toegegeven het helpt je om je soep samen te stellen. Nadeel vind ik dat AH of Jumbo blijkbaar gaat bepalen hoe je soep maakt en met welke ingrediënten. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor ‘kant en klaar” gekruid vlees waar jezelf dus niets meer mee kan, En zo zijn er meer voorbeelden.
    Losse ingrediënten zijn steeds moeilijker verkrijgbaar. Wij zijn thuis met vijf personen. Bijna alle pakketten zijn gebaseerd op twee of vier personen. Zo ook het verpakt vlees. Ik wil vijf schnitzels, kipfilets of karbonades!! Dat is blijkbaar moeilijk.
    Rene onlangs geplaatst…Hartige shoarmataart met TzatzikiMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge