ZWANGER | Zie je al wat?

De dag dat ik online plaatste dat ik zwanger ben (ahhhhh!), draaiden mijn laptop en telefoon overuren. Ik kreeg ongeveer om de 3 seconden een melding van Facebook, Twitter of Instagram binnen en ik werd overladen met whatsappjes van vrienden of kennissen die mijn berichtje op Facebook hadden gezien. Ik vond het zó leuk. Ik voelde me net alsof ik jarig was (en ik houd helemaal niet van jarig zijn, maar dit voelde dus wél echt leuk, dus ik kan me nu iets beter indenken waarom mensen jarig zijn leuk vinden). Ik kreeg, met alle felicitaties en hoera-reacties ook zevenduizend vragen, dus ik dacht: laat ik die eens beantwoorden.

Zie je al iets?
Ja dus, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Ik had, vlak voordat ik wist dat ik zwanger was, vier nieuwe spijkerbroeken gekocht. Even wat achtergrondinformatie: ik koop nooit spijkerbroeken, want ik vind spijkerbroeken passen ongeveer net zo leuk als ik Donald Trump vind, dus het voelde als de overwinning van het jaar dat ik VIER SPIJKERBROEKEN had gevonden die allemaal goed zaten. Dat overwinningsgevoel heeft ongeveer drie weken aangehouden, want toen ontdekte ik dat ik zwanger was en bedacht ik me dat die spijkerbroeken natuurlijk niet zo lang meer gaan passen. En dat bleek ook wel, want vanaf week 8 liep ik al met het knoopje van mijn NIEUWE spijkerbroek open. Echt een beetje pijn deed dat. Maar goed, een goed excuus om te gaan shoppen en dus kocht ik twee zwangerschapsbroeken (die trouwens écht heel lekker zitten, dus als je niet zwanger bent raad ik dit ook gewoon aan – heb je ook nooit het probleem dat de broek niet dicht kan als je in het pashokje staat… ideaal als je ’t mij vraagt). Nou, en die buik dus. Die zit er dus al wel een beetje. Ik voel vooral dat mijn onderbuik ‘hard’ is en dat er echt een bolletje zit die er eerst niet zat. Ik vind buikfoto’s maken een vreselijk gênante vertoning, maar je bent zwanger, dus dat doe je dan gewoon toch (peer pressure, ik ben een zwakkeling). 

Willen jullie weten of het een jongen of een meisje wordt?
JAAHAHAAHA NATUURLIJK! Ik ben al sinds de positieve zwangerschapstest buiten mezelf van nieuwsgierigheid. Niet dat het me iets uitmaakt hoor, maar ik heb wel altijd gedacht dat ik niet echt in staat ben om meisjes op de wereld te zetten en dus reken ik gewoon op een jongetje. Wat ik súper leuk zou vinden trouwens. Roelof wilde overigens eerst dat als we het geslacht zouden weten, dat we het dan aan niemand zouden vertellen. Toen hij dat zei zakte mijn (zwangerschaps)broek af van verbazing (want hoe kan je dat nou geheim houden?!?) en het duurde drie dagen voordat we uiteindelijk besloten dat we inderdaad slecht zijn in geheimpjes bewaren waar we heel enthousiast over zijn. Dus vrees niet, jullie mogen het allemaal weten. 18 januari hebben we trouwens de geslachtsbepalende echo, dus nog een maandje geduld. 

Gaan jullie de naam vertellen als je het geslacht weet?
Nee, want je moet nog iets te verklappen hebben als het kindje geboren wordt. 

Weet je al waar je wil bevallen?
Ik wil dus eigenlijk gewoon liever niet bevallen (kan dat ook???). Maar ja, er is nog nooit een baby blijven zitten, dus het zou wel heel uitzonderlijk zijn dat die van mij dat wel gaat doen. En uiteindelijk ook wel zo gezellig als ‘ie uit m’n buik is na een tijdje – zwangerschapsbroeken rekken ook maar beperkt uit, zullen we maar zeggen. Maar als ik dan toch moet bevallen, dan wil ik dat graag in het ziekenhuis. Mocht er dan iets zijn, dan zijn er altijd mensen die er iets aan kunnen doen. Lekker idee vind ik dat. 

Nou, dit vond ik wel de meest dringende zaken. De groeten!

 

6 comments

 1. Ik vind het zo leuk voor je!! Dat bevallen vond ik echt heel erg meevallen (ik vond het echt leuk om te doen), hoef je niet tegen op te zien hoor.
  Dina onlangs geplaatst…De groetenMy Profile

 2. Lucy de Haan

  Wat fijn dat het zo goed gaat!!!
  Ik gebruik ook alleen broeken van Prenatal, zitten heerlijk!!!!! veel liefs Lucy

 3. Je ziet inderdaad al heel duidelijk een zwangerschapsbuikje, leuk! Oh zwangerschapsbroeken zitten heerlijk, alleen nu ik over de 30 weken ben gaat de band steeds lager zitten en dat is dan weer minder 😉
  Anita onlangs geplaatst…Tuin makeover | veranda bouwenMy Profile

 4. Hehhhhh potverdorie, ik ben ook zo benieuwd wat het wordt, hihihi. Moet ik nog wachten tot juni, jeeeeetje! Wat lang! Hihi. Nee, ik snap het helemaal. Is ook wel het leukst denk ik, als ‘de rest’ het nog niet weet. Dan is het lekker jullie geheimpje. Liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #84My Profile

 5. Wat een ontzettend leuk nieuws! Gefeliciteerd! Zo fijn dat jullie nu echt goed nieuws kunnen vertellen! Ik ben al heel benieuwd naar het geslacht 🙂

 6. Ach, die nieuwe jeansbroeken zullen je na je bevalling snel weer prachtig staan 🙂 Ik ben al heel nieuwsgierig naar het geslacht van de baby, hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge