ZWANGER | Week 34 & 35

Jawel, je ziet het goed. Mijn blog is op tijd online. Ik vind het zelf ook een wereldwonder, want mijn zwangerschapsbrein vergeet alles. Mensen terugbellen zit er tegenwoordig niet meer in, want ik vergeet gewoon dat ze me gebeld hebben (en wat een geluk, want ik houd toch niet van bellen). Ik vergeet ’s ochtends om vlees uit de vriezer te halen voor de maaltijd van diezelfde avond, ik vergeet dingen in mijn agenda op te schrijven. Mijn hoofd zegt alleen maar BABYBABYBABY en voor heel veel meer is er geloof ik niet meer echt ruimte. Inmiddels mag dat ook wel, want de 36 weken zijn aangetikt. Ik neem jullie mee naar week 34 en week 35. 

Week 34
Laat ik het beestje maar gewoon bij zijn naam noemen: ik heb lektieten. Ik werd deze week wakker met een natte vlek in mijn pyjamashirt en sindsdien druppelt er af en toe iets uit mijn borst. Super charmant, want je krijgt er van die gezellige vlekken van in je shirtjes. Ik vond het zelf een behoorlijk interessante ontwikkeling. Mijn lichaam is zich écht aan het klaarmaken voor een baby en de voeding van diezelfde baby. Misschien heel logisch, maar voor mij voelt het af en toe alsof ik nog amper gewend ben aan het feit dat deze zwangerschap goed gaat – laat staan dat er een melkachtige substantie uit mijn borsten druipt. Afijn, om een lang (en smerig) verhaal kort te maken: de lektieten waren zo’n beetje de meest interessante ontwikkeling van deze week.

Week 35
Deze week hadden we de liggingsecho om te kijken of de baby ready is voor z’n geboorte en of ‘ie goed gegroeid is de afgelopen tijd. We zagen ongeveer niks op het echoscherm – zo groot is hij geworden. Wat een verschil met weken geleden, toen we echt een klein minimensje volledig in beeld zagen. Nu zagen we alleen een profieltje, hier en daar een verdwaalde knie en een zwaaiend handje. We kregen te horen dat hij super gemiddeld is en ik ben nog nooit zo blij geweest met ‘gemiddeld’ zijn. Als dat om de gezondheid van je kindje gaat is ‘gemiddeld’ ongeveer hetzelfde als superfantastischgeweldig. En oja – de beeb is ook al ingedaald, wat ongeveer zoveel betekent als: “Joe mam, ik lig er klaar voor. Get ready!” Mooi! Want deze week werd het ook echt zwaarder. Mijn buik is écht groot nu en ik zit en lig niet lekker meer. Vooral donderdag (gisteren dus) had ik een zeer lijf. Ik heb af en toe wat steekjes downunder, de lektieten zijn nog volop actief en mijn billen doen zeer (geen grap). Soms voel ik zelfs wat vage steken/krampen onderin mijn buik, wat denk ik voorweeën zijn. Ik sta nog steeds niet echt te springen om weeën en dat soort ellende, maar omdat ik ook merk dat de baby écht wel heel groot begint te worden en me belemmert in lekker zitten/liggen/lopen/leven, begin ik me ergens ook wel “klaar voor de bevalling” te voelen.  

En WHOOPLA – 36 weken zwanger. Juni is aangebroken, de maand van mijn uitgerekende datum. Ik hoophoophoop zo dat hij deze maand komt, want ik ben zó benieuwd wie er in mijn buik zit. Ik begin inmiddels ook zowaar een soort van “zwangerschapsverlof” te hebben, wat best een toestand is als je je eigen bedrijfje hebt, en ik merk ook dat mijn hoofd zich steeds meer wil focussen op de komst van de baby. Geen werk meer, maar een baby op de wereld zetten. Daar ga ik me de komende weken zoveel mogelijk mee bezig houden. Keep you posted! 

One comment

  1. Lucy de Haan

    Heel veel liefs van mij en ontzettend veel sterkte met de bevalling!!!! Ik leef en bid mee met jullie!!! Lucy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge