ZWANGER | Week 32 & 33

Ja, ik weet het. Deze blog had vanmorgen online moeten komen. Geef mijn zwangerschapsbrein maar de schuld, maar ik vergeet de laatste tijd gewoon om mijn twee-wekelijkse zwangerschapsblogje online te zetten. Soms vraag ik me echt af hoeveel moeite het nou in vredesnaam is om eens in de twee weken een blog online te zetten, maar blijkbaar is dat meer moeite dan ik zelf denk, want ik slaag er niet altijd in om de boel op tijd op mijn blog te hebben staan. Oh well, ik heb een goed excuus. Tijd om jullie te vertellen over week 32 en week 33! 

Week 32
HALLO ZWEETBUIEN. Dit is echt heel naar. De afgelopen week krijg ik opeens te pas en te onpas last van enorme opvliegers. Het zweet breekt me dan aan alle kanten uit terwijl ik helemaal niks geks doe en ik krijg het BLOEDHEET. Niet relaxed en soms best wel genant, want ik heb op zo’n moment het gevoel dat het zweet in druppeltjes langs mijn voorhoofd sijpelt (wat volgens mij ook best wel weer meevalt). Ik ben tegenwoordig standaard gewapend met koud water en dropjes in mijn tas om de ergste zweetbuien en duizeligheid te onderdrukken en dat werkt gelukkig redelijk goed. Met een dropje en een paar slokken water neemt het “opvliegergevoel” redelijk snel af.
Ondertussen ruzie ik inmiddels met de beeb over de ruimte in mijn buik.Hij wordt echt groot en dat merk ik aan alles. Een voet tussen mijn ribben proppen is echt lievelings, ik kom ’s nachts regelmatig niet in slaap omdat er een baby aan het kickboksen is in mijn buik en ik zit heel vaak niet meer lekker omdat ik gevoelsmatig ‘vol zit met baby’. 

Week 33
Een prima weekje. Ik had een controle bij de verloskundige, luisterde naar het allermooiste geluid van de wereld (= hartje van de beebie) en ik concludeerde samen met de verloskundige dat het eigenlijk hartstikke goed gaat en dat ik heel blij mag zijn met hoe deze zwangerschap verloopt. Ik voel me fit, ik voel de baby elke dag heerlijk bewegen, ik ben relaxed en ik ben gewoon heel erg blij dat deze zwangerschap er überhaupt is, dat er een mensje in mijn buik groeit. Overigens controleerde ik in deze week ook nog hoe het er broeken-technisch voor staat en kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn broeken van voor de zwangerschap gewoon nog pas! Ik krijg alleen de knoop niet meer dicht, maar rondom mijn benen en billen is er qua massa niets veranderd. Alles is nog wat het was en daar ben ik stiekem toch best wel blij mee. Hoera voor Jake en Lewis, want dankzij hen blijf ik in beweging! 

34 WEKEN ZWANGER VANDAAG! Over drie weken mag ‘ie al komen. Er staan nog wat laatste to-do dingetjes op het programma, zoals het testen of de kruiken waterdicht zijn, ons bed op kratjes zetten en het doen van de laatste babywasjes, maar verder zijn we er best wel klaar voor. Hij mag nog eventjes blijven zitten, maar niet meer al te lang. 

One comment

  1. Lucy de Haan

    Heel fijn dat het zo goed gaat!!!! ik leef mee!!! Wat snel al over 3 weken! heel veel liefs voor jullie beide en de kleine man!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge