ZWANGER | Week 26 & 27

Hallo derde trimester! Want daar ben ik inmiddels beland. Mijn ‘Ouders voor nu app’ begon heel optimistisch met de mededeling dat het nu écht zwaar begint te worden, omdat je nog wel aan het werk bent, maar je buik echt groot wordt. Hoewel dat laatste wel klopt (die buik is dus écht wel groot inmiddels), vind ik het nog niet enorm zwaar. Ik werk natuurlijk vanuit huis, dus ik kan redelijk mijn eigen tempo bepalen. Ik voel me daardoor eigenlijk prima en heb de mogelijkheid om goed naar mijn eigen lichaam te luisteren. Week 26 en week 27 waren heerlijke weken. Kijk je mee?

Week 26
Een heerlijke week. Roelof had een verrassing voor me geregeld die eigenlijk twee weken geleden had moeten plaatsvinden, maar toen had ik de buikgriep from hell. De verrassing werd dus twee weken opgeschoven en tot mijn grote vreugde had hij een sauna-arrangement voor mij en een vriendin geboekt. HEERLIJK. In de sauna waren mensen heel lief voor me. Ik kreeg wel honderd keer te horen dat ik “zo mooi zwanger ben” en “zo’n mooie buik heb” en iedereen wilde weten wat het geslacht van ons kindje is. Het is echt waar dat mensen heel lief voor je zijn als je zwanger bent en ik geniet er volop van.

Week 27
Week 27 ging soepeltjes. We begonnen met een pretecho. En JEETJE, wat is de beeb goed gegroeid! Hij past allang niet meer volledig in beeld, maar we hebben een paar super mooie foto’s mee gekregen. Ik voel me verder nog steeds fit. Ik begin wel te merken dat ik verder in de zwangerschap ben, want het wordt allemaal wel wat onhandiger. Omdraaien in bed kost heel veel moeite. Tegen de tijd dat ik lig zoals ik wil liggen, ben ik een dikke minuut verder en ben ik klaarwakker. Ook als ik iets laat vallen (wat vrij regelmatig gebeurt) merk ik dat het minder makkelijk wordt om het weer op te rapen. Mijn buik zit gewoon wat meer in de weg. Sokken aantrekken is een hele klus, in de gang staat inmiddels een krukje zodat ik m’n schoenen normaal aan kan doen en het is elke week weer even zoeken naar kleding die nog wél past. En OJA. Misschien TMI, maar hoe doen mensen dat met scheren down under?! Ik kan er gewoon niet meer bij. Het wordt dus allemaal wat meer behelpen en dat wordt natuurlijk de komende weken alleen maar “erger”. Maar tegelijkertijd zijn de schopjes aanweziger dan ooit (en soms best hard!) en geniet ik heel erg van alles.

En inmiddels ben ik 28 weken zwanger! Het gaat vet snel (heb ik vast nog nooit eerder gezegd), maar ik merk ook dat ik me langzaam een beetje begin toe te leven naar de bevalling. Niet omdat ik het zwanger-zijn zat ben, want als het zo doorgaat heb ik een zwangerschap om over naar huis te schrijven, maar meer omdat ik benieuwd ben naar het jongetje in mijn buik. Hij is zo aanwezig de hele dag en ik wil dolgraag weten wie hij is. Maar voor nu ben ik nog even lekker zwanger! Tot over twee weken bij de volgende zwangerschapsupdate! 

One comment

  1. Wat betreft scheren: ik kon er bij mijn vorige zwangerschap wel bij, maar ben voor mijn bevalling wel naar een schoonheidsspecialiste gegaan om alles te laten harsen. Lig je tenminste een beetje fris in je kraambed (want na je bevalling durf je echt niet in de buurt van alle hechtingen te komen met een scheermes). En aangezien er iedere dag naar je “”””onderkantje”””” gekeken moet worden, vond ik dat wel prettig. Hoewel het me deze keer minder zou kunnen schelen denk ik.
    Dionne onlangs geplaatst…Aftellen: week 31 en een beetje (en een vraag)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge