ZWANGER | Week 18 & 19

De afgelopen twee weken waren een beetje turbulent. Niet zozeer in wat er actief gebeurde, maar meer in mijn hoofd. Veel zorgen, veel onzekerheid. Ik was moe, ik kreeg last van mijn rechterbil (ja ja) en ik tikte de helft van mijn zwangerschap aan. De buik begint inmiddels serieuze vormen aan te nemen (ik zal binnenkort weer even een goeie foto van de zijkant maken voor het buik-effect) en ik ben er vreselijk trots op. Dit waren week 18 en 19. Lees je mee? 

Week 18
Week 18 was een gekke week waarin ik me opeens vreselijk onzeker voelde over alles. Het kwam denk ik doordat iedereen opeens ging vragen of ik ons kindje al voel schoppen. Ik voelde nog niks en dacht direct dat er van alles mis was. Gelukkig kreeg ik een echo en zag ik ons mini-mannetje spartelen met een mooi kloppend hartje. Niks aan de hand, maar gewoon stress van mijn kant. De rest van de week bleef ik wat onzeker. Ik weet allemaal niet waardoor dat komt. Dat brein van mij is soms niet te volgen. Verder scheurde ik uit mijn zwangerschapspanty – niet omdat ik zo dik ben geworden, maar omdat ik te lange nagels had -, at ik twee keer taart (hoera!) en merkte ik dat de mensen die mij lang niet gezien hebben zonder twijfel durven te vragen: “Hé, ben je zwanger?!”. Het begint dus allemaal vrij obvious te worden, die dikke buik van mij. Geen plaatselijke obesitas meer, maar gewoon een babybuik.

Week 19
In week 19 was er een leuke ontwikkeling. Waar ik in de vorige week nog dacht dat alles mis was omdat ik nog niets voelde (wat met 18 weken vreselijk normaal is), voelde ik opeens wat plopjes. Niet mega duidelijk, maar wel plopjes die er normaal niet zijn (voor iedereen die zegt dat de plopjes lijken op onrustige darmen… ik weet niet hoe jullie darmen zijn als ze onrustig zijn, maar die van mij zijn dan iets minder subtiel dan slechts wat ‘plopjes’). Overduidelijk geen darmproblemen dus, maar waarschijnlijk gewoon een trappelende baby. Ik voel het vooral als ik rustig zit. Het is meeeeega subtiel en ik moet echt heel stilzitten om het op te merken, maar het is ook mega gezellig en ik ga er geloof ik elke keer heel schaapachtig van grijnzen. Verder bleef ik in week 19 onzeker. Ik weet ook niet waar dat opeens vandaan komt, hoor. Ik ben op de een of andere manier weer even heel bang dat alles mis gaat; misschien komt het ook door de 20-weken echo die er aan zit te komen. Gelukkig had ik halverwege week 19 weer een controle en mocht ik weer naar het hartje luisteren. Dat klonk weer heel fijn en stabiel. Ons jongetje leeft. Ik mag echt wat meer vertrouwen hebben. Verder had ik deze week weer last van de meest bizarre zwangerschapskwaal aller tijden: een zere rechterbilspier. Dat klinkt hilarisch, maar is best wel pijnlijk en storend. En oja. Ik was MOE. 

Tot zover week 18 en 19! Ik ben vandaag precies 20 (20 OMYGOD) weken zwanger en aanstaande woensdag hebben we de 20-weken echo. Ik vind het écht best wel spannend, maar heb er ook vertrouwen in. Keep you posted. 

One comment

  1. Jaaaa zo leuk dat je de baby nu ook voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge