ZWANGER | Week 16 & 17

Het is vrijdag, dus daar is je favoriete Amersfoorter weer met nieuws over het wel en wee in de buik. Ik ben inmiddels 18 weken (my gawd 18 weken) zwanger en het gaat hartstikke goed. Misschien probeert mijn lichaam iets goed te maken na twee miskramen. I don’t know. Wat het ook is… van mij mag het zo door blijven gaan. 

Week 16
Week 16 was een mooie week. Ik voelde me goed en fit en we kregen te horen dat er een jongetje in mijn buik zit. Ik vind de zwangerschap nu nóg magischer, want ik weet dat er een jongetje in mij groeit; het is allemaal zoveel concreter. Ondertussen groeit mijn buik gestaag en merk ik dat ik een beetje een kledingcrisis begin te krijgen. Ik heb veel truien en shirtjes die wat korter zijn. Dat is heel leuk, maar als je een beginnend buikje hebt ziet dat er écht niet meer mooi uit. Al mijn ooit zo leuke truien zijn plots veranderd in naveltruitjes. Het wordt dus tijd dat ik maar eens wat shirtjes ga aanschaffen.

Week 17
En omdat ik elke gelegenheid aangrijp om nieuwe kleding te kopen, maakte ik direct van een woord een daad. Roelof en ik gingen naar de H&M en ik waagde me voor het eerst in mijn leven op de positiekledingafdeling (lang woord). Ik verbaasde me over de saaiheid en de truttigheid van ongeveer 99% van de kleding die daar hing, dus ik kocht wat basics die wel saai zijn, maar ook praktisch. Het is in ieder geval prettig om weer met bedekte buik de straat op te kunnen. Het is gewoon echt nog te koud voor bloot. Afijn. Week 17 was ook de week dat ik bedacht dat het misschien best wel veel is om zevenduizend kilometer te wandelen met de honden, dan naar de stad te gaan, duizend (saaie) shirtjes te passen én nog een keer te wandelen met de honden. Ik krijg aan het eind van zo’n hele drukke dag waarop ik écht niet stilzit een beetje rugpijn en bandenpijn (pijn aan de onderkant van m’n buik). Niet heel vreselijk naar of heftig, maar meer een seintje van mijn lichaam dat 20.000 stappen lopen per dag niet echt nodig is en dat je soms gebruik moet maken van het feit dat je zwanger bent (lees: vraag je man of hij de honden wil uitlaten ’s avonds). Nu ik dit typ lig ik dus ook op de bank terwijl Roelof buiten loopt met Jake en Lewis. Dat mag dus blijkbaar als je zwanger bent, maar daar moet ik nog even aan wennen. Verder was deze week niet heel spannend. O ja, ik maakte een foto in mijn nieuwe, saaie basic zwangerschapstruitje:

Mijn buik begint nu écht behoorlijk vorm te krijgen. Als ik een ruimte binnenstap met een strak truitje aan beginnen mensen ook echt twijfelachtig naar mijn buik te kijken. Even eerlijk: het is vrij duidelijk dat ik zwanger ben, maar op de een of andere manier is iedereen te beleefd om het te vragen uit angst voor het geval waarin ik in 3 maanden tijd zeer plaatselijke obesitas heb gekregen. Ach ja, je weet het ook niet. Ik draag alleen nog maar zwangerschapskleding en zit met smart te wachten tot ik het kleine jongetje in mijn buik voel schoppen. Vrij idioot dat ik hoop dat mijn kind me snel schopt, maar een zwangerschap doet vreemde dingen met een mens. De afgelopen week had ik een paar momentjes dat ik even dacht: “Zou dat ‘m zijn?”, maar vervolgens bleek dat ik eigenlijk gewoon nodig naar de wc moest. Het zal dus nog wel even duren; ik wacht het af… 

 

3 comments

 1. Haha, op een bepaald moment kom je er inderdaad niet meer onderuit en moet je wel zwangerschapskleding kopen. Ik ben ook vrijwel basic gegaan met hier en daar lekkere vesten of jurkjes die ik nog aankon op dat moment. 😉 Maar ik denk als ik het zo lees dat je de kleine toch al lichtjes voel, die twijfel had ik toen ook maar mijn antwoord was vrij snel bevestigd toen in opeens in het ziekenhuis lag. Toen wist ik zeker dat ik de kleine vos toch al voelde bewegen 😉

  Ben benieuwd naar je volgende updates. En geniet lekker van je zwangerschap met je mooie buik! <3

  xxx
  Melissa onlangs geplaatst…De dag dat ik een positieve zwangerschapstest hadMy Profile

 2. Ik had nooit geweten dat de zwangerschapsmode saai is!
  Ik kijk ook wel eens op de blog van dehuismuts en babyisthenewblack. Vooral die laatste had wat leuke outfitinspiratie met zwangermode kledingstukken die ze combineerde met haar eigen kleding, misschien heb je dr wat aan!? En anders gewoon maar saai/comfortabel!

 3. Zo prachtig om te zien en vind het zo fijn voor jullie dat jullie in verwachting zijn! Het naveltruitjes probleem herken ik van toen ik ook in verwachting was net zoals de ouderwetse kleding. Ik vond het echt een uitdaging om er hip bij te lopen. Noppies en Prénatal daar kon ik redelijk slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge