ZWANGER | Week 14 & 15

Allereerst wil ik even iets rechtzetten. Ik heb de afgelopen maand steeds op zaterdag een zwangerschapsupdate geplaatst, omdat ik in de waan was dat zaterdag mijn wisseldag was (de dag waarop ik officieel een week verder ben in de zwangerschap). Toen ik van de week per week in mijn agenda ging zetten hoeveel weken ik ben tot aan de uitgerekende datum (ja, dat doe ik), kwam ik alleen niet helemaal uit. Volgens mijn agenda zou mijn uitgerekende datum dan een dag later zijn dan de dag waarop ik 40 weken zwanger ben. Klopte niet dus. Ik ben dus een dag verder dan ik dacht (hoera!). Mijn wisseldag is vrijdag, niet zaterdag, en daarom zullen de zwangerschapsupdates vanaf nu op vrijdag geplaatst worden. Dan is alles helemaal netjes georganiseerd EN DAAR HOUD IK ZO VAN.

Goed, over tot de orde van de dag. Hoe het gaat enzo. Met mij en met de baby in mijn buik. Laat ik beginnen met de mededeling dat het gewoon hartstikke goed gaat. Ik voel me goed, ik durf steeds vaker strakke truitjes aan waarin je kunt zien dat ik zwanger ben en ik leef héél erg toe naar de geslachtsbepalende echo die we met 16,5 week hebben. SPANNOND. Maar eerst een recap van de afgelopen twee weken.

Week 14
Tijdens week 14 zat ik in Finland. Vrienden van ons wonen daar en wij waren een weekje bij hen op bezoek. Het was een heel relaxed weekje (en koud, -20!!) en ik heb echt lekker kunnen ontspannen. Het was een mega fijne verrassing dat de verloskundige twee dagen voor we weggingen zei dat ik wél in de sauna mocht en dus heb ik daar heerlijk gebruik van gemaakt. Verder had ik weinig “last” van de zwangerschap. Niet misselijk, niet overdreven moe, gewoon prima. Het enige waar ik deze week wel veel last van had… dat waren pukkels. En niet een paar pukkels, maar echt een hoofd vol grote rode pukkels en vlekken. Niet normaal, zo erg heb ik dat echt nog nooit gehad. EN OJA. Ik at deze week opeens augurken. Spontaan. En daar houd ik normaal dus niet van. Vreemde gewaarwording ook.

Week 15
In week 15 mocht ik weer naar de verloskundige om naar het hartje te luisteren. Ik ben dan elke keer weer zenuwachtig, maar alles was goed en ze had het hartje binnen een seconde te pakken. Super fijn om te horen. Tijdens deze week gebeurde er eigenlijk weinig spannends. Mijn buik werd wel echt aanzienlijk groter en ik durfde er vanaf deze week mee te pronken. Wat ik wel blijf hebben, eigenlijk al sinds de 8e week van de zwangerschap, is HONGER. Nou houd ik normaal ook al heel veel van eten, maar het loopt nu wel een beetje de spuigaten uit. Ik heb de hele dag door een knorrende maag. Ik probeer het steeds bij kleine hapjes te houden en eet ’s avonds voor ik naar bed ga nog wat fruit, maar ik voel me gewoon fulltime onverzadigd. Als ik aan het einde van de zwangerschap niet meer volledig op een foto pas… sorry!

15 weken zwanger

Op dit moment ben ik dus 16 (!) weken zwanger. Zó lang! Dat leek altijd zo ver weg en nu ben ik hier gewoon. Bizar. Ik heb stiekem in stilte behoorlijk naar de 16 weken toe geleefd. Voor veel mensen is 16 weken geen specifieke grens die ze willen bereiken, maar voor mij was het heel belangrijk. Mocht er nu iets mis gaan met de zwangerschap, dan is het vanaf deze week geen miskraam meer, want een miskraam is het afstoten van het kindje tot 16 weken. Begrijp me goed, ik hoop van harte dat ons kindje nog heel veel weken in mijn buik blijft zitten, maar het is voor mijzelf een enorme geruststelling dat ik nu 100% zeker weet dat deze zwangerschap niet meer kan eindigen in een miskraam. Als het kindje nu geboren zou worden, dan heet het officieel een ‘vroeggeboorte’. Dat is natuurlijk ook afschuwelijk en dat is absoluut niet “beter” dan het krijgen van een miskraam, maar na twee miskramen is het gewoon een enorme opluchting om zeker te weten dat deze zwangerschap geen miskraam meer kan worden.

One comment

  1. Ooooooh wat wordt ‘ie al groot! (je buik dan he. ben zo benieuwd wie er in zit 🙂
    Ben zo blij dat je je ook zo goed voelt Lis! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge