Vakantie-issues

Vakantie hebben is iets waar ik weken naar uit kan kijken om er vervolgens na twee weken helemaal klaar mee te zijn. Ik merk in de vakantie altijd dat ik me snel verveel en dat ik mijn energie niet kwijt kan, terwijl het juist zo goed is om even uit te rusten. Dit is echt een westers luxeprobleem. We rennen allemaal maar door en weten niet meer wat chillen is. Ik heb hier jarenlang last van gehad in vakanties en zeurde aan het einde van zomervakanties dat ik weer naar school wilde omdat ik me zooohoooo verveelde. Nu ik oud en wijs ben heb ik een beetje ontdekt wat helpt voor mij om wat meer te ontspannen. Lees je mee? 

Chill

Bakken
Bakken is echt een soort therapie voor mij. Sinds ik meer bak, heb ik veel minder “verveelmomenten”. Het nadeel is dat de hunk en ik niet dicht moeten groeien van alles wat ik bak, maar vervang het woordje ‘bakken’ voor het woordje ‘koken’ en ik ben ook gelukkig. Werkt goed! 

Benen scheren
Ja, sorry hoor. Klinkt een beetje stom misschien, maar mijn benen scheren doe ik in de zomer trouw om de drie dagen en in de winter gewoon NIET. En dat is stom, want gladde benen zijn fijn. Vakanties zijn uitgelezen kansen om gewoon een uur onder de douche te staan en je lijf goed te verzorgen. 

Aan een nieuwe serie beginnen
Dit werkt bij mij heel goed, want als ik aan een nieuwe serie begin word ik ongeduldig en wil ik meteen alle afleveringen zien. Garantie dat je zo twee dagen bezig bent. 

Sporten
WHUT? Sporten in je vakantie? Ik hoor je al denken: dikke doei! Maar echt, dit werkt! Als ik niet sport heb ik het gevoel dat alle energie zich in m’n lijf ophoopt en ik een soort explosief bommetje word. Ik voel me onrustig, kan niet stilzitten en krijg restless legs. Irritant voor mezelf, want ik kan niet ontspannen, maar ook ontzettend storend voor de hunk die met een wiebelend, chagrijnig stuitermens in huis zit. Een uurtje sporten en je kunt de rest van de dag lekker doen waar je zin in hebt. Wandelen of fietsen kan overigens ook. 

Spreek wat af 
Het is voor mij heel verleidelijk in vakanties om alle dagen leeg te houden en mezelf op te sluiten in huis, want van tevoren is dat altijd een heel aantrekkelijk idee. Je hebt drukke weken achter de rug en wil niets liever dan de hele vakantie in bed liggen. Denk je. Want dat wil je eigenlijk niet (uitzonderingen daargelaten). Het is leuk om leuke dingen te doen met leuke mensen. Daar krijg je energie van. 

Ik ga me weer even vervelen. Nee hoor grapje. Ik ga een rondje lopen met de hunk (= energie kwijtraken) en genieten van mijn vakantie. Doei!

2 comments

  1. Ik kan ook echt totaal niet tegen nietsdoen! Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ik nu iedere vakantie moet werken en daarnaast ook nog een blog runnende moet houden ;p en daarnaast spreek ik altijd ook nog af met vriendinnen om leuke dingen te doen of uit te gaan. Je snapt dat er voor verveling bij mij geen plaats is haha. Al had ik dat misschien wel even fijn gevonden!
    Maaike onlangs geplaatst…Review: Essence All About Nude Eyeshadow 01 NudeMy Profile

    1. Suf he, je kunt je zo verheugen op verveling, maar als het zover is vind je er niks meer aan haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge