Onze bruiloft

JAAAAAA! Nu de hunk (Roelof dus) zijn mysterieuze persoonlijkheid heeft onthuld, kan ik eindelijk een blogje schrijven over onze bruiloft. Daar wil ik al duizend jaar een blogje over schrijven, want ik vind het leuk om onze foto’s te laten zien en te vertellen hoe wij alles hebben geregeld en georganiseerd en hoe mooi we waren, maar zoals ik al eerder zei, vond ik het niet zo leuk om overal Roelof z’n hoofd te moeten wegphotoshoppen. Dus daarom deed ik het maar niet. En toen kwam dit moment — Roelof mag met hoofd en naam op mijn blog en dus kan deze bruiloftblog er eindelijk van komen. Want wij zijn dus getrouwd en dat ging ongeveer zo: 

Laat ik allereerst even duidelijk maken dat ik helemaal niet het type ben voor een grote prinsessenbruiloft. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit heel erg gefantaseerd heb over trouwen en hoewel ik het super leuk vond om een mooie trouwjurk uit te zoeken, was het voor mij niet speciaal een “meisjesdroom die uitkwam”. Het was daarentegen wel een meisjesdroom om de man van mijn leven te vinden en daarmee getrouwd te zijn, dus dat maakt trouwen toch wel heel erg leuk (ik hoop trouwens niet dat dit klinkt alsof ik onze bruiloft stom vond, want dat is dus ook niet zo — ik vond onze bruiloft superdesuperleuk, maar ik heb er gewoon nooit zo over gefantaseerd enzo). We zijn vrij nuchter gebleven. Ik hoefde geen koets of jonkers of rijst of bruidsmeisjes in bijpassende jurkjes. Ik wilde gewoon een bruiloft die bij ons zou passen en volgens mij is dat goed gelukt. 

Mooie jurk
Maar ja, nuchter of niet, ik wilde wél een mooie jurk. Blijkbaar ben ik af en toe iets té nuchter, want sommige mensen waren zelfs verbaasd dat ik in een trouwjurk ben getrouwd. Ik kreeg op onze bruiloft regelmatig de opmerking dat mensen verbaasd waren (op een positieve manier) over mijn jurkkeuze, omdat ze iets stoerders hadden verwacht. Eén iemand zei zelfs dat ze had gedacht dat ik in een broekpak zou trouwen (huh, whut?!), maar dat zou ik echt NOOIT doen. Je trouwt maar één keer (althans, da’s wel de planning) en dus wilde ik dat in een mooie jurk doen. Ik ben nog steeds echt super blij met mijn jurk en ik vond dat Roelof er super uitzag in z’n pak (want mannen in pak ). 

Bruiloft

Trouwen op Allstars
Ik heb het altijd al geroepen: als ik ooit ga trouwen, ga ik trouwen op Allstars. Ik heb altijd Allstars gespaard (en had na een tijdje 13 paar, oeps) en ik vind hakken de droevigste uitvinding van de wereld, want ik kan er niet op lopen en ik voel me altijd een wolkenkrabber op hakken. Zo gezegd, zo gedaan. De Allstars werden geregeld, en dan wel in Roelof z’n favoriete kleur: geel. Roelof was zo leuk om óók op Allstars te trouwen (wist ik niet), maar dan in mijn favoriete kleur: groen. Super leuk dus. 

Allstars

Potluck 
In plaats van met het avondeten uitgebreid uit eten te gaan (en weet-ik-het-hoeveel-euro kwijt te zijn aan één diner), hebben we al onze daggasten gevraagd of ze iets lekkers voor bij het avondeten mee wilden nemen. Wij regelden vlees, een BBQ en drinken. Onze allerliefste buurman wilde de BBQ “beheren” en mijn ouders stelden hun huis en tuin ter beschikking om daar lekker te kunnen eten. Zo kun je op een hele leuke manier voor heel weinig geld lekker met elkaar eten. En je krijgt een ontzettend leuke maaltijd, want doordat iedereen iets meeneemt is er voor iedereen wel iets lekkers. Mijn ouders hadden hun tuin heel mooi versierd in onze favoriete kleuren. 

barbecue-2-klein

BBQ

Fotoshoot in de Soesterduinen 
Ik ben opgegroeid in Soest en naast Soest ligt het natuurgebied ‘de Soesterduinen’. Nooit geweest? Ga er eens heen, want het is écht heel mooi. Het uitkiezen van een fotolocatie was voor ons dus niet zo ingewikkeld. Los van het feit dat er constant beestjes onder mijn jurk kropen (en ik een gloeiende hekel heb aan insecten), beviel de plek ons heel goed. We hadden geluk, want het was een beetje bewolkt en dat is voor de foto’s juist heel erg gunstig. Onze fotograaf was een vriend van ons, wat het foto’s maken ook extra relaxed maakte. 

reportage-38-klein

reportage-25-klein

Fotoshoot

Het mooiste moment 
Het mooiste moment op deze dag was niet moeilijk: mijn vader gaf me weg. We liepen samen het mooie witte kerkje binnen en toen ik Roelof daar vooraan zag staan, schoot ik helemaal vol. Ik vond het super emotioneel om daar samen met mijn vader te lopen. Dankbaar dat mijn vader er was om dat moment met mij te delen, spannend om zo in de spotlights te staan als je “komt binnenlopen”, emotioneel om “weggegeven te worden”… Het was gewoon een heel bijzonder moment en het was het enige moment dat ik moest huilen die dag. Heel mooi. Op de foto’s waar dit moment op staat, staan ook heel veel andere mensen en omdat ik niet weet of zij het prettig vinden om met hun hoofd op mijn blog te verschijnen, deel ik hier geen foto van. Wel een foto van ons romantische hand-in-hand-zitten — ook schattig. 

Kerkdienst

Dag van m’n leven?
Noem me onromantisch — misschien ben ik hier gewoon te nuchter voor. Hoewel ik gigantisch heb genoten van onze trouwdag, weet ik niet of het de dag van mijn leven was. Ik geniet namelijk nog véél en VEEL meer van het leven met Roelof en niet per se alleen van die ene dag. Begrijp me goed: het was héél mooi en enorm waardevol om zelf de bruid te mogen zijn, maar het was ook druk en spannend en veel. Je maakt ontzettend veel mee, de tijd gaat heel snel, er zijn zoveel mensen die met je willen praten, je hebt geen tijd om al je ervaringen even “te laten zakken” (heb ik soms effe nodig) en eerlijk is eerlijk: het is ook gewoon hartstikke spannend. Ik ben vooral heel erg blij dat ik getrouwd ben, dat ik kan genieten van het leven met Roelof en dat ik, als ik de foto’s zie, kan terugkijken op een mooie dag. 

4 comments

 1. Ten eerste vind ik je JUIST romantisch dat je je leven met Roelof nog leuker en mooier en fijner vindt dan één bepaalde bijzondere dag. Maar; jullie bruiloft was geloof ik wel echt prachtig. Helemaal zoals jullie het wilden, en dat is denk ik het wel allerbelangrijkst. En wat een mooie jurk, wauwieeee. Ik kan serieus niet wachten tot ik ooit ga trouwen. Ik heb er ook nooit echt over gedroomd, maar ik kan me er dan wel weer op verheugen. Ik ben nu al ZO benieuwd hoe ik er uit ga zien en met wie het zal zijn (ik ben nu net twee weken samen met mijn nieuwe vriend Lars, dus ehhhh, naja ik heb geen idee of hij het is nog, hihi). En wat lievvvv dat jullie elkaars lievelingskleuren in jullie outfit hadden verwerkt. Hoe cute is dat?! Echt leuk dat we deze foto’s en verhalen nu mogen zien en lezen. Veel liefs!
  Stella onlangs geplaatst…Tips om een drukke-bluh-dag te overlevenMy Profile

 2. Wauw, wat zie je er mooi uit! En die Allstars, dat zou ook echt een Inge-actie kunnen zijn. Haha, ik vind het wel gaaf!
  Ik vind je schrijven echt heel erg leuk, ik ga je volgen! 🙂
  Inge onlangs geplaatst…De OrthoManueel ArtsMy Profile

 3. Wat ONTZETTEND gaaf! Jullie zien er alle twee geweldig uit, en die twee verschillende schoenen; geweldig! Ik houd ervan!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…Complimenten Thee FeestjeMy Profile

 4. Fijn om nog zo’n mede nuchtere getrouwde vrouw te kennen! Ik ben net zo 🙂 . Wij zijn ook getrouwd op de heide en hebben ook in de tuin van mijn ouders een BBQ gehouden en ben in blauwe sleehak schoenen getrouwd ipv de traditionele witte hoge hakken 🙂 . Daarom ook liefde voor jullie allstars! Ik vind het juist heel leuk dat je een bruiloft eigen maakt. Dat het ook echt voelt als jullie dag! De mooiste dag van je leven vind ik vaak ook een wat te groot uitgedrukt, al hebben we er zeker met volle teugen van genoten. Ik vind jullie er prachtig uit zien zo samen en leuk dat je de foto’s nu alsnog deelt!
  Tamarah onlangs geplaatst…Heb jezelf lief #4 – Niet jezelf vergelijkenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge