Kringloopvondsten

Ik houd ontzettend van oude spullen. Het huis van mijn ouders is wit, strak, leeg (vind ik dan) en modern, terwijl ik mijn huis het zo kleurrijk mogelijk heb. Hoe voller het huis, hoe prettiger ik me er voel. Ik bedoel, ik ben heus geen potentiële kandidaat voor ‘Mijn leven in puin’, ik heb geen garage vol oude meuk en kan prima spullen weggooien, maar ik houd gewoon niet zo van een leeg huis. Dan heb ik het gevoel dat er iets mist en dat het huis niet af is. Afijn, ik begreep dus niet hoe ik aan de voorliefde voor oude spullen en een vol, kleurrijk huis kom, want van m’n ouders heb ik het duidelijk NIET.

Vandaag heb ik ontdekt waar mijn voorliefde voor “oude meuk” vandaan komt. Nadat de hunk en ik de kringloopwinkel van Eemnes hadden leeggekocht, gingen we een kopje koffie drinken bij mijn oma (die trouwens écht de allerleukste oma van de hele wereld is). Toen we mijn oma vertelden dat we bij een kringloopwinkel waren geweest gingen alle remmen los. Ze sleurde ons nog nét niet mee de kelder in, maar we holden achter haar aan de keldertrap af en daar presenteerde ze vol trots “haar winkeltje”. Die naam mag de kelder van oma gerust dragen, want MIJN HEMEL WAT HEEFT DIE VEEL SPULLEN. Als ik zeg dat oma minstens honderd vazen heeft overdrijf ik niet en laat ik maar niet eens proberen om te gokken hoeveel koffiekopjes ze heeft (en dan heb ik het niet eens over de behoorlijk royale voorraad potten, pannen en glazen).

Goed, ik ga eerst even terug naar de kringloopwinkel in Eemnes voordat ik verder vertel over onze plundertocht in “oma’s winkeltje”. Want de kringloopwinkel van Eemnes is écht heel mooi. Het voordeel van die kringloopwinkel is dat heel veel spullen uit het Gooi komen. De spullen zijn dus over het algemeen vrij duur, zien er nog ontzettend mooi uit en de kwaliteit van de spullen is over het algemeen heel erg goed. En dat dan voor een prikkie. Ik begin bij het begin: we kochten een koffer.

Koffer

De kleuren van de koffer passen eigenlijk helemaal niet bij ons interieur, maar ik houd wel van een ratjetoe aan kleuren en spullen in huis (en de hunk gelukkig ook). Ik vond het gewoon zo’n leuke koffer! Hij staat nu in de vensterbank, maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik ‘daar mooi vind staan. In ons nieuwe huis is er zóveel ruimte dat ik nu opeens kan nadenken over de plaats van accessoires in huis. Best wel prettig.
Naast de koffer stond ook een oud tijdschriftenrek. Super vet. Die namen we ook maar mee (voor een euro of 5).

Tijdschriftenrek

Het is echt zo’n ding wat alle omaatjes in bejaardentehuizen hebben. Ik viel er als een blok voor. In een geranium-bloemetjesgordijn-oudemensenappartement vind ik zo’n tijdschriftending een beetje suf staan, maar als je ’t dan opeens in je eigen (hippe, al zeg ik het zelf) huis zet, dan staat het zo ontzettend leuk en wordt het rek helemaal vintage. Ik heb gelukkig een shitload aan tijdschriften die ik nooit wegdoe (want zo leuk om te lezen in de vakantie en op andere momenten waarop je die hele tijdschriften niet eens aanraakt enzo), dus het rek heeft ook nog een serieuze functie.
Dan… vier items in één, omdat ik het zo leuk neergezet heb allemaal:

Spiegel + kastje + kannetje + mandje

De spiegel hebben we gekocht omdat er een serieus spiegelprobleem was in ons nieuwe huis. We hadden namelijk wel een spiegel in de slaapkamer, maar die hing op een plek waar de kledingkast bijna direct tegenaan stond. Ik moest dus elke keer mijn buik inhouden en minstens 20 kilo afvallen (oké, ik overdrijf, maar dan snap je ’t punt een beetje) om mezelf überhaupt in de spiegel te kunnen zien. Geen succes. DUS… bedacht ik dat ik een tafeltje/krukje/plakje/dingetje wilde scoren in de kringloop, zodat ik daar mijn spiegel-to-be op kon zetten. En toen liepen we dus in de kringloop van Eemnes tegen dit tafeltje en deze spiegel aan. We waren meteen verkocht. Toen we vervolgens dit schattige mandje en dit SCHATTIGESCHATTIGESCHATTIGE kannetje vonden, wilde ik die ook meenemen, om het gewoon een beetje af te maken. Ik ben echt héél blij met het eindresultaat.

Verder kochten we nog wat praktische dingetjes die niet zo interessant zijn voor een foto (bovendien zijn ze al zo mooi weggewerkt in ons schitterende interieurtje dat het onhandig is om ze weer helemaal tevoorschijn te moeten plukken voor een foto). Een mandje en een vaas enzo. Geen spannende spullen.

En toen gingen we naar oma….

En daar gingen we gratis shoppen in oma’s winkeltje. Woehaaa. Het was een beetje jammer dat we net een vaas hadden gekocht bij de kringloop (voor wel 90 cent), want bij oma hadden we wel 10 vazen kunnen krijgen voor niks. Maar het bezoekje aan oma was toch de moeite waard (al was het maar voor de gezelligheid en de koffie-met-cake-en-aardbeien). We kregen een ontzettend leuke (vind ik dan) gele theepot met bijbehorende kopjes. Zo vrolijk en leuk!

Theepot en kopjes

En dan… ons pronkstuk. Toen we nog even in oma’s tuin liepen zag de hunk dit kratje staan. Hij kon z’n enthousiasme niet zo goed verbergen en riep “OH, DIE IS ECHT VET!” en vervolgens kreeg hij ‘m in z’n handen geduwd. Hoe tof is dit kratje?!

Kratje

 

En nu is ons nieuwe huis weer een stukje voller. Fijn, want ik hou van een vol huis. En gelukkig zullen er vast nog héél veel kringloopbezoekjes volgen!

2 comments

  1. Bwaaah I LOVE IT! 😀 Dit zijn toch wel life goals hoor – op dit moment helaas geen plek voor dit soort dingetjes. En je leest OOR, geniaal. Ik had ooit een abonnement, maar hoe tof de artiesten ook zijn die er in staan, ik vind het niet zo spannend om te lezen altijd haha.
    Alles ziet er echt heel tof uit!
    Michelle onlangs geplaatst…Helweek #4: Donderdag – Heel veel doen en heel veel niets doenMy Profile

  2. Dat tijdschriftenrek vind ik ook altijd zo leuk 🙂 Je ziet ze best nog wel veel liggen in kringloopwinkels en in een moderner interieur is zo’n tijdschriftenrek best heel vintage 😀 . Ik vind ze vooral mooi als ze hun originele kleur behouden en niet wit geschilderd worden wat je tegenwoordig vaak ziet.
    Tamarah onlangs geplaatst…Mijn top 4 agenda’s voor 2016My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge