Hoe gaat het met Jake?

Ha! Ik had verwacht dat jullie allemaal binnen vijf minuten gestoord zouden raken van mijn overload aan puppyliefde op mijn blog/twitter/instagram, maar niets is minder waar. Elke keer als ik een plaatje plaats van ons harige bolletje reageert iedereen zo vol liefde en adoration dat ik het toch veilig genoeg vind om een blogje te plaatsen over Jake. In tegenstelling tot alles wat ik ooit riep (“Ik ga écht niet zo’n mens worden dat alleen maar kan praten over haar hond!!!”) ben ik nu alles geworden wat ik niet wilde worden en ben ik een tikkeltje overenthousiast over onze pup. Maar ja, even eerlijk, hij is té schattig en ik moet ergens mijn enthousiasme ventileren, dus hier komt ‘ie!

Jake in de auto

Het gaat super goed met Jake. We merken dat hij enorm groeit, want waar hij toen hij bij ons kwam nog met gemak op mijn schoot paste, ligt er nu altijd een stuk lijf op de grond als hij bij me op schoot wil kruipen — het past gewoon niet meer. Het omhoog tillen op de trap (we wonen op de 1e verdieping) wordt ook steeds intenser (maar zoohooo gezellig, want dan likt hij heel schattig je hele gezicht onder, zelfs dat vind ik – in tegenstelling tot wat ik dacht – heuulemaal niet erg). Hij wordt ook sterker, want hij kan het kussen dat we voor hem hebben gekocht opeens de hele kamer doorsleuren en dat kon hij eerst niet (en dat mag hij ook niet, dus we proberen hem dit meteen weer af te leren, maar goed). We hebben inmiddels duizend-en-één vrienden gemaakt in de buurt, want iedereen herkent ons aan onze hond en iedereen wil met ons praten. Het enige jammere is dat je twintig keer hetzelfde gesprek voert (“Hoe oud is hij?” – “Twaalf weken.” – “Ah, wat schattig! Slaapt hij al een beetje door?” – “Ja, hoor, gaat prima.” – “Oh lekker zeg, hij groeit zeker wel hard!” – “Jep.” – “En hij heeft flinke voorpoten, zeg. Dat zal wel een grote hond worden!” enz. enz. enz.), maar dat nemen we dan maar voor lief. 

Jake

We leren ook steeds meer wie Jake is, want los van het feit dat het “een hondje” is, is hij ook een eigen persoonljkheid. Jake is eigenlijk een vrij rustig en lief hondje. Het is een echte kroelerd, want hij grijpt elke kans aan om heel schattig te knuffelen (en vervolgens iets minder schattig in je arm te bijten, iets met wisselende tandjes). Jake is op z’n allergelukkigst als hij eten krijgt, want dan springt hij ongeveer tegen het plafond van vreugde (niet overdreven) en hij leert heel snel. Zo weet hij bijvoorbeeld dat hij in de bench moet als wij gaan avondeten (om het bedelen tegen te gaan, want golden retrievers zijn echte vreetzakken) en als we de tafel dekken gaat hij al vrijwillig in de bench liggen. Hetzelfde geldt voor ’s nachts, als hij ook in de bench slaapt. Zodra we de lichten in de woonkamer uit doen, weet hij hoe laat het is en gaat hij vrijwillig in de bench liggen. IDEAAL. Verder doorloopt hij verschillende fases. Vorige week zat hij in de ik-ga-elke-keer-als-jullie-me-willen-uitlaten-op-de-grond-liggen-fase en nu zit hij in de ik-ga-in-mijn-riem-bijten-en-grommen-als-jullie-me-uitlaten-fase. Ik weet niet welke fase ik leuker (lees: erger) vind, maar het gaat vast weer voorbij. 

IMG_0702

 

Jake loslopen

En verder gaat het dus gewoon goed. Hij loopt los in het bos, loopt nooit bij ons weg, luistert goed, luistert al naar “zit”, “af”, “pootje” en “high five” (DAT LAATSTE IS ZO SCHATTIG) en hij weet al dat hij Jake heet, wat ik best praktisch vind. Vanwege zijn wisselende tandjes bijt hij in alles, dus ook in ons, maar dat vergeef ik ‘m elke dag opnieuw — gewoon omdat hij zo ontzettend schattig en leuk en fluffy is.

En tot zover mijn puppyliefdeblog. Volg me op instagram en twitter voor heel veel puppyliefde, want ik kan het niet laten om daar elke 10 minuten een foto te plaatsen van Jake. 

3 comments

  1. Aaahh wat een scheetje! Stiekem wil ik ook nog een hond en hele beestenboel. Ik heb iets met Teckels en Beagles, maar Golden Retrievers blijven ook echt zo mooi!
    Inge onlangs geplaatst…De OrthoManueel ArtsMy Profile

  2. Wat een ontzettend schatje! Wat fantastisch dat hij al zo goed luistert!
    Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…Mini Gevulde Chocolade Icing CupsMy Profile

  3. Super leuk om te lezen! Dus spam maar raak met Jake 😀 . Als ik dit artikel lees ben ik bijna zelf geneigd een hondje te nemen maar dat vind ik persoonlijk toch iets teveel verantwoordelijkheid en bovendien zijn we er te weinig voor thuis. Hij ziet er wel über snoezig uit en als hij dan ook naar bijna alles luistert en uit zichzelf de bench in gaat lijkt me het een heerlijk beestjet om te hebben! Geniet er lekker samen van en ik kijk alvast uit naar de volgende blog hierover 🙂
    Tamarah onlangs geplaatst…Heb jezelf lief #4 – Niet jezelf vergelijkenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge