HOE GAAT HET EIGENLIJK?

Die blogpauzes van mij worden steeds langer, hè? Het is niet dat ik geen zin heb om te schrijven, maar meer dat ik de laatste tijd óf geen tijd heb om te schrijven, óf zo’n druk hoofd heb dat ik geen inspiratie heb. Maar ik krijg best wel regelmatig berichtjes op Twitter ‘hoe het nu eigenlijk gaat’. Na al mijn blogs over de twee miskramen die ik dit jaar heb gehad, snap ik de vraag ook wel. Dus ja, even een update. 

Nog geen EMDR
In mijn hoofd wordt het steeds een beetje rustiger en ik slaap iets beter. Heel fijn, want daardoor voel ik me overdag ook wat meer “levend”. Het stomme is dat ik hierdoor lui word en al snel denk dat het allemaal wel oké gaat. Ik moest nog steeds op zoek naar een EMDR therapeut, omdat ik behoorlijk wat mentale klachten aan de miskramen heb overgehouden (hierover schreef ik ook een blog), maar zodra ik me ietsje beter voelde, schoof ik dit een beetje op de lange baan. Stom, want er werd me vervolgens bij de dokter nogmaals op het hart gedrukt om wél op zoek te gaan naar een goede EMDR therapeut. Ik raak wel een beetje verdwaald in het doolhof van zorgverzekeringen en wat ze wel en niet vergoeden, maar de EMDR ga ik dus nog steeds doorzetten. 

Druk
En dan ben ik dus ook druk. Heb ik ooit een blog geschreven waarin ik zei dat ik NIET druk was? Bloedirritant vind ik het, om écht druk te zijn en me opgejaagd te voelen door al het werk dat ik nog moet doen. Tegelijkertijd ben ik dankbaar dat ik als freelancer veel werk heb. De balans hierin zoeken is nog steeds wel een beetje een dingetje, maar dat is al 25 jaar een dingetje, dus dat zal ik ook wel niet binnen een week opgelost hebben.

Finland
Weten jullie nog dat Roelof en ik twee jaar geleden naar Finland gingen met oud & nieuw? Dat gaan we dit jaar weer doen! De beste vriend van Roelof is getrouwd met een Finse. Zij zijn hele goede vrienden van ons en twee jaar geleden zijn wij met hen een weekje naar Finland geweest. Inmiddels zijn zij geëmigreerd en gaan wij hen nu met oud & nieuw (en de dagen erna) opzoeken in Finland om elkaar weer te zien, veel spelletjes te doen, (veel en) lekker te eten en gewoon gezellig te doen. HEEL. VEEL. ZIN. IN. 

Hondenmama
En oja, ik had ook nog twee honden. Jake is veranderd van schattige en speelse golden naar een oude mopperkont (die nog steeds heel veel van knuffelen houdt, maar iets minder van spelen met andere hondjes) en Lewis is inmiddels 5 maanden en is nog steeds een hele blije en ondeugende puppy. Het gaat wel heel goed. Ik zit echt in mijn ritme met de hondjes. Ze zijn in huis allebei rustig, kunnen inmiddels samen heel goed alleen blijven (wát een verademing, zeker in vergelijking met de eerste maanden toen Lewis al uit z’n plaat ging als ik op de wc zat) en brengen altijd gezelligheid. En veel hondenhaar, dus we stofzuigen ons suf. 

En nou ja, dat is het wel zo’n beetje. Nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het wel en wee in mijn leven. Groetjes!

One comment

  1. Hoop dat je snel een fijne therapeut vindt die met je aan de slag gaat met EMDR en zo leuk naar Finland! Blij dat de honden het zo goed met elkaar kunnen vinden 🙂
    Anita onlangs geplaatst…Hoe mindful is Cindy van Sunshine cinMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge