Het is weer herfst

Mijn favoriete seizoen ALLER TIJDEN is weer aangebroken: de herfst. Eigenlijk is de winter mijn favoriete seizoen, maar omdat de herfst de aanloop naar de winter is én omdat de herfst me altijd zoveel winter-voorpret geeft, vind ik de herfst toch wel een heel fijn seizoen. Dit klinkt een beetje crue hoor, wat ik nu ga zeggen, maar zien hoe alles in de natuur… tja.. euhh… sterft… ik vind het gewoon schitterend. Al die dode, rode blaadjes op de grond. Ik houd verder niet van dood en verderf en heb geen gestoorde geest hoor, ik houd gewoon van de herfstkleuren. Wij wonen naast het bos en ik verheug me er al helemaal op om met Jake door zo’n prachtig rood-oranje bos te lopen. Heerlijk.

Met Jake door een groen bos lopen is overigens ook geen straf
Met Jake door een groen bos lopen is overigens ook geen straf

Helaas liep mijn herfst (en winter en voorjaar) vorig jaar een beetje in de soep, want het einde van 2014 en het begin van 2015 waren niet mijn beste jaren in terms of gezondheid. In de herfst van 2014 had ik steeds last van misselijkheid (nee, ik was niet zwanger) en begin 2015 kreeg ik last van gigantische hoofdpijn (die pas sinds mei voorbij is). Ik heb vorig jaar voor mijn gevoel dus niet optimaal kunnen genieten van mijn favoriete tijd van het jaar. Dit jaar wil ik dat anders doen. Hoewel de herfst voor mij qua gezondheid een zwakke tijd blijft (i.v.m. mijn astma gaat mijn weerstand altijd enorm omlaag in de herfst), wil ik er intens van genieten. En laat ik daar NU mee beginnen.

Want kijk. Ik weet dat half Nederland begint te klagen als de laatste zonnestralen zijn geweest, als de hemdjes weer de kast in moeten en plaats moeten maken voor dikke wintertruien (I don’t see a problem there), maar de herfst is écht zo mooi en fijn. Alle onderstaande foto’s heb ik gemaakt op nog geen 300 meter van ons huisje af. En ik vind het fantastisch. 

IMG_3876

IMG_3877

IMG_3882

IMG_3883

Herfst

Wat is jouw favoriete seizoen? 

 

2 comments

  1. Wat een prachtige foto’s! Die paddenstoelen zijn geweldig!
    Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Halloween Bloederige BoekenleggersMy Profile

    1. Aaaah dankjewel! Ik vind al die paddenstoelen ook echt zo mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge