Herfstgevoel

Herfstgevoelens! Heb je die ook? Dat verlangen om op de bank te zitten met honderd dekentjes, een fijne serie en een warme kop thee.

Ik wel.

Omdat de herfst mijn op-één-na-favoriete seizoen is (veel hartjes voor de winter) noem ik even alles wat fijn is aan de herfst. Er zijn téveel mensen die de herfst stom, nat, koud en naar vinden en dat is niet nodig. Herfst is fijn, want …

1. Buiten is het mooi
Ja, mijn geliefde Amersfoort is zó mooi in de herfst. Ik ga héél veel naar buiten deze herfst. Lekker wandelen, fietsen, foto’s maken van mooie plekjes. Fijn! 

IMG_0029

2. Taart hoort bij de herfst
Mijn baking-to-do-list is inmiddels al weer een maandje geleden gemaakt, maar ik vind de herfst echt het perfecte seizoen om iets lekker warms te bakken als het buiten waait en regent. Bovendien wordt mijn hunk wel blij van al die lekkere taarten. Deze herfst wil ik weer een aantal baksels van dit lijstje kunnen strepen.

IMG_0033

3. De pumpkin spice latte bij de Starbucks
Ja, want die is zó lekker! Bij voorkeur als het buiten nat is. En misschien een stukje taart erbij. En die is er niet in de zomer!

4. Pyjamadag
Want als het buiten koud is…. dan is het fijn om de hele dag in je pyjama door het huis te banjeren en niks te moeten. Klinkt dat fijn? Ja? Vind ik ook. Ga ik dus ook doen. Dat mag in de herfst 🙂

5. Sjaals, dikke truien en laarzen
Mijn liefde voor sjaals en laarzen is zodanig groot dat ik me al vanaf mei kan verheugen op al mijn dikke sjaals die ik weer om mag. Ik heb er veel teveel en draag de helft niet, maar het idee dat je kan kiezen is eigenlijk best fijn. En even eerlijk, al die dikke truien en laarzen zijn ook geen straf.

6. Kaarsjes

7. Chocolademelk

8. Pompoen
Kook je wel eens met pompoen? Ik wel. Ze zijn vrij ellendig om te bereiden. Nadat ik een paar pogingen had gedaan om gekochte pompoenen te slachten (wat eindigde in een ravage) besloot ik dat er een slimmere manier moest zijn om een pompoen klaar te maken.
Google is mijn beste vriend, want daar vond ik de tip van de eeuw: Kook je pompoen 20 minuten en snij ‘m dan in stukken. Easy.
En dan kan je er alles mee maken… pompoenbrood, pompoencake, pompoensap, pompoensoep…. Omnomnom.

9. Dekentjes

10. Na de herfst is het winter
En dat is fijn, want dan kunnen we schaatsen, sneeuwballen gooien, nóg dikkere sjaals om, binnen de verwarming aandoen terwijl het buiten ijskoud is en nog meer fijne dingen!

Geniet van de herfst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge