Goede voornemens in de herfst

De herfst is – op de winter na – mijn allerlievelingsseizoen. Nu we Jake hebben moet ik elke dag naar buiten (geen straf als je naast het bos woont) en ik geniet enorm van alle bomen die langzaam oranje gaan kleuren, van alle blaadjes die zo’n fijn geluid maken onder je laarzen, van de blubber waar je doorheen kunt lopen (dit is alleen fijn als je waterdichte laarzen hebt)… En sinds Jake geaccepteerd heeft dat hij af en toe een douchebeurt krijgt na onze boswandelingen, is de herfst nóg leuker (een puppy onder de douche is trouwens echt té schattig, maar dat terzijde). MAAR — zoals je van mijn blogjes gewend bent: als ik met iets positiefs begint, dan probeer ik eigenlijk iets nadeligs in te leiden. En dat probeer ik nu ook. Let op.

Er zijn dus maar weinig dingen die ik naar vind aan de herfst (zelfs regenbuien heb ik geen last van), maar, lieve menschen, met mijn goede voornemens gaat het niet zo best. Weet je ze nog? Mijn goede voornemens, ja. Ik schreef er ooit een blogje over in januari. Om het even te recappen, dit waren mijn goede voornemens voor 2015. Hoe staat het ermee? 

  • Ik wilde mijn motorrijbewijs halen. CHECK. Gelukt. Hartstikke gelukt. Sterker nog: ik heb afgelopen week een prachtig motorpak gescoord. Nooit gedacht dat ik zo blij zou zijn met en zoveel geld uit zou geven (slik) aan een HELM.  
  • Ik wilde een baristacursus volgen. CHECK. Ik heb een echte baristacursus gevolgd in Bussum met mijn allerliefste moeder en dat was heel erg leuk. Het was niet alleen praktisch, maar er werd ook heel veel verteld over de herkomst van koffie, de verschillende soorten koffiebonen en het blind proeven van verschillende koffies. Het was echt heel leerzaam en het wakkerde mijn enthousiasme voor koffie echt weer even aan. 
  • Groeien met www.lavidalisse.nl. CHECK. Al is het alleen al persoonlijk. Qua views ben ik een beetje op hetzelfde aantal blijven hangen, maar ik zie dit niet als een probleem. Ik ben blij dat er mensen zijn die het leuk vinden om dagelijks op mijn blog te komen kijken. Ik probeer nieuwe dingen uit, zoals vlogs, ik ben meer gaan schrijven over persoonlijke dingen i.p.v. alleen maar receptjes (want even eerlijk: wie kookt er nou elke dag iets spannends?! Ikke niet hoor). Ik geniet van mijn blog. Het is mijn uitlaatklep, mijn visitekaartje, mijn eigen website waar ik trots op ben. Dikke prima. Check dus. 
  • Genieten van het getrouwde leven. CHECKCHECKDUBBELCHECK. Elke dag. Ik ben gék op Roelof (hoi schatje) en ik ben verschrikkelijk dankbaar dat hij mijn man is. Ik geniet elke dag van hem, dus hier kan ik kort over zijn. 
  • Afstuderen en leuk werk. CHECK. Ik ben natuurlijk afgestudeerd en ik ben – in tegenstelling tot wat ik dacht – direct aan het werk gegaan nadat ik mijn scriptie haalde en ik ben op de achtergrond bezig met het starten met een eigen vertaalbureautje. De vertaalopdrachten komen sneller dan ik had verwacht (waar ik héél blij mee ben, want ik vind het oprecht ontzettend leuk werk) en het wordt tijd dat ik mijn eigen KvK nummer krijg om meer opdrachten aan te kunnen nemen. 
  • (nu komt het pijnlijke puntje) Sporten & gezond eten. (……….) Daar had een check moeten staan, maar die staat er niet. Ze zeggen dat het eerste jaar van je huwelijk verschrikkelijk slecht is voor de lijn. Ik kan na anderhalf jaar bevestigen dat dat zo is. Ik had van tevoren gedacht dat ik daar enorm mee zou zitten, maar liefde is samen dik worden dus ik accepteer het maar gewoon allemaal voor wat het is. En toch voelt het niet echt lekker om je been niet meer in je broekspijp te kunnen proppen en zou ik graag weer wat meer in beweging willen zijn. Jake is een mooie manier om dagelijks te wandelen, maar ik wil ook fietsen en hardlopen wat ik ooit fanatiek deed (maar nog steeds blessure whehhh). Helaas werkt mijn gezondheid niet altijd mee en krijg ik voor mijn gevoel niet altijd de kans om een conditie op te bouwen (als je eindelijk goed op weg bent word je weer ziek en raak je al je opgebouwde conditie meteen weer kwijt). Maar ik kan natuurlijk wel iets doen aan de enorme hoeveelheid Tony, chips, pepernoten (ja, die heb ik inmiddels op dit jaar), pizza’s, patatjes en andere ellende. Dus het voornemen blijft staan. Gezond eten en meer bewegen. 

DUS. Hoe staat het eigenlijk met jouw goede voornemens, nu je 9 maanden verder bent? Ik ben stiekem wel benieuwd, want als ik mijn lijstje zo bekijk kan ik tevreden zeggen dat ik slechts één goed voornemen niet helemaal naar tevredenheid uitgevoerd heb. Best prima. En jij??!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge