Fotoweek #4

Deze week begon heel droevig, want ik had een tentamen en dat is stom. Het einde van de week was daarentegen heel erg fijn, want ik kreeg kerstvakantie en ging een nachtje weg met de hunk. Kijk je mee? 

♥ Maandag

Lunch: restantje erwtensoep met wat nootjes.
Lunch: restantje erwtensoep met wat nootjes.

Wat een droevige dag. Woensdag had ik een tentamen, dus maandag en dinsdag waren gereserveerd om te leren. Het was m’n plan om maandagochtend nog even lekker te gaan sporten, maar nadat ik de douche uit kwam schoot er iets vast in mijn nek waardoor mijn nek en rug heel veel pijn deden. Baaaaaaalen, want daardoor kon ik niet sporten. Daarna ging ik even bellen met een vriendinnetje, wat wél heel leuk was, maar eenmaal thuis moest ik het stomste tentamen ever leren. Eén van de vragen in het oefententamen was: “Noem alle namen van de hoofdstukken uit het boek.” Ik vond dat de meest suffe vraag ever dus ik besloot te stoppen met leren en ik ging verder met mijn leuke serie Orange Is The New Black. ’s Avonds aten we knoflookspaghetti waar ik altijd heel gelukkig van word en ’s avonds ging ik naar mijn zus waar ik gezonde koekjes en zoete aardappelchips at (oja en oreo’s en pringles, oeps). Dat maakte de dag weer fijn!

♥ Dinsdag

Leren, leren, leren...
Leren, leren, leren…

Met mijn nek ging het iets beter, dus ik besloot vandaag te gaan sporten. Eenmaal in de sportschool was het fijn om mezelf even lekker uit te putten. De hunk en ik haalde onze nieuwe paspoorten op (de oude waren bijna verlopen) en ik leerde de hele middag. Diehard. Ik werd er heel chagrijnig van, maar toen de hunk me overhoorde bleek dat ik de stof eigenlijk best goed kende. De rest van de middag keek ik weer Orange Is The New Black, want dat is mijn nieuwe verslaving. Ik keek vier afleveringen (ze duren per stuk een uur) en toen vond ik het wel mooi geweest. Ik maakte als avondeten linzen met geroosterde groenten (héél lekker) en we hadden een toetje, woeeeee! ’s Avonds keken de hunk en ik nog een aflevering van Long Way Round (ook een nieuwe verslaving) en dronken we slobberwijn omdat ik op woensdag hopelijk mijn laatste tentamen ever zou hebben. Het leven moet gevierd worden zullen we maar zeggen.

♥ Woensdag

Mama's lasagne!
Mama’s lasagne!

Woensdag was treurig, want ik had een tentamen. Ik stond vroeg op om te gaan leren, maar deed uiteindelijk andere dingen zoals een veel te uitgebreide groentesmoothie maken en Hay Day spelen. Ik zat thuis zo te zenuwen dat ik veel te vroeg naar de universiteit ging en uiteindelijk ging het tentamen best goed. Huh? Ja nee écht. Daarna ging ik weer naar huis waar ik een lekkere chocomilkshake voor mezelf maakte en ik stiekem een feestje in mijn hoofd vierde dat ik een soort van kerstvakantie heb (eigenlijk nog niet, want op donderdag moest ik nog een college volgen, maar oké). ’s Avonds aten de hunk en ik bij mijn ouders (mama’s lasagne, omnomnom!) en hielp mijn vader ons even bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering. Ik vind verzekeringen altijd zoiets onduidelijks, zeker omdat ik vrij veel medicatie heb. Gelukkig is het gelukt! Daarna gingen we weer naar huis en vielen we als een blok in slaap. MOE!

♥ Donderdag

Lekker sporten
Lekker sporten

Donderdag had ik kunnen uitslapen, maar stond ik vrijwillig om 7.00 uur op om met de hunk te ontbijten en daarna te gaan sporten. Ik verklaar mezelf soms echt voor gek dat ik als avondmens elke keer zo vroeg naar de sportschool ga, maar het geeft me de rest van de dag een lekker fit gevoel. Ik pakte om 12.00 uur de trein, at daar mijn lunch en volgde een college. Daarna gingen we met de groep richting Den Haag voor een schrijvershuisbezoek. Ik volg nu het vak Creatief Schrijven, dus mag op bezoek bij (quasi) bekende Nederlandse auteurs. Heel leuk! We kregen zelfs een gesigneerd exemplaar van één van z’n boeken. Toen ik ’s avonds moe en uiteraard hongerig thuiskwam had de hunk en héle lekkere zalmquiche gemaakt. Daarna keken we de finale van Expeditie Robinson, wat we meer een talkshow vonden dan een leuke aflevering, maar ach.

♥ Vrijdag

Lekkage. Huilen.
Lekkage. Huilen.

De dag dat ik dacht te kunnen uitslapen, maar ik werd wakker gebeld door de hunk, omdat onze woonkamer veranderd was in een royaal zwembad. Ik riep vorige week nog dat ik zo graag een bad wil, maar dit is niet helemaal wat ik bedoelde.
Afijn, lekkage dus. Het had erger gekund, want er waren geen waardevolle spullen zoals laptops verdronken. Het item dat er het slechtst aan toe was, was m’n zomerjas, maar die heeft nog een half jaar om bij te komen. Om de nattigheid te ontvluchten ging ik naar de sportschool. Daar was ook lekkage, dus het voelde net als thuis. Eenmaal thuis kwam onze bazenhuisbaas die allemaal meneren ging bellen om de boel op te lossen. Daarna ging ik douchen, want jeetje wat gingen de uren deze dag snel. Daarna gaf ik bijles (= leuk!) en maakten de hunk en ik een lekkere salade met jalapeñoburgers. De hunk is een echte oerman, maar noemde mij koningin van de hamburgers. Ik kan inderdaad pittig goed hamburgers bakken, al zeg ik het zelf. En dat voor een ex-vegetariër. ’s Avonds aten we het appeltaartje dat ik had gewonnen via het tijdschrift Linda en daarna deden de hunk en ik ons vrijdagavondritueel (= wijn en kaas).

♥ Zaterdag

Welkomsdrankje met kerstbal, aaah!
Welkomsdrankje met kerstbal, aaah!

Zaterdag sliepen de hunk en ik lekker uit. Toen we eenmaal wakker waren maakte ik pancakes en koffie voor in bed en gingen we daarna naar Rotterdam voor een nachtje weg. We waren deze zaterdag namelijk een half jaar getrouwd, woeeee! In Rotterdam kwamen we in een heel mooi hotelletje terecht waar we een welkomsdrankje kregen (we hadden in het kader van ‘vier het leven’ voor het VIP arrangement gekozen). Het welkomsdrankje was likeur 43 met een kerstballetje aan het glaasje. Ik vond dat zo schattig. We doken ’s middags de stad in en ik kreeg kersttruien van de hunk, ook schattig (hij wil eigenlijk niet dat ik ‘m schattig noem, ssstttt). ’s Avonds gingen we dim sum eten, écht Chinees zeg maar. Ik houd heel veel van nieuwe dingen uitproberen op het gebied van eten, maar dit ging me ietwat ver. De hunk bestelde rundermaag en kippenpoten (en dan écht de pootjes he, die schubbige kippentenen zeg maar, bleeeeeh). De Chinese ober vroeg nog even extra of de hunk zich wel realiseerde dat hij een maag aan het bestellen was, maar de hunk wist het zeker. Iets met leven op het randje enzo. Ik keek vol afgrijzen toe hoe hij alles op at en koos zelf voor het veilige voer: loempia’s en rijst met kip. Iets anders durfde ik eigenlijk niet te eten. ’s Avonds in het hotel was ik heel gelukkig, want we hadden een bad. Eenmaal in het bad werd ik opeens helemaal ziek van het hete badwater (ik kan niet zo goed tegen warmte, puffffff) dus de hunk moest me even redden. Ik voelde me zó ontzettend ziek, echt bizar. Duizelig, misselijk, ik kreeg overal tintelingen, echt niet tof. Gelukkig ging het redelijk snel weer over en kregen we roomservice (wijn met een kaasplateau, jummmmm!). We brachten de avond door op ons enorme hotelbed terwijl we Ik Hou Van Holland keken. Primaaaaaa!

♥ Zondag

Liefde voor hotelsloffen.
Liefde voor hotelsloffen.

We sliepen weer heerlijk uit. Daarna gingen we naar beneden voor één van de leukste dingen van de wereld: ontbijtjes in een hotel. Het ontbijtbuffet was meer dan prima. Allemaal lekkere broodjes, yoghurt, sapjes, fruit, ei, noem het maar op. De hunk at zoveel dat hij de hele dag vol zat. Na het ontbijt gingen we naar buiten, liepen we naar de Erasmusbrug, waaiden onze haren bijna van onze hoofden en gingen we naar de bioscoop. Na de bioscoop aten we bij Vapiano, een Italiaans restaurant. Ik had er veel over gehoord, maar vond het het meest chaotische restaurant waar ik ooit heb gegeten. Je moet al je eten zelf aan de bar bestellen, maar omdat sommige maaltijden (zoals pizza) wel een half uur duren voor ze klaar zijn sta je de helft van de avond in de rij op je eten te wachten en eet je bijna nooit tegelijk. Het eten was lekker, maar de hunk en ik vonden het niet echt en chille manier van “lekker tafelen”. Ach, ook weer geprobeerd. We dronken nog een kopje thee bij de Starbucks (ja, je leest het goed, thee, geen koffie) en namen de trein naar huis. Daar dronken we in bed heerlijk een wijntje en ging ik nog even bloggen.

Volgende week komt er een fotoweek vol leuke kerstvakantiefoto’s. Yes! Gaan jullie nog leuke dingen doen? 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge