Fotoweek #33

Ik vond het een super fijne week! Ik begon met full-time thuis vertalen, ik vierde twee keer Sinterklaas (waarvan ik bij één keer vergat om foto’s te maken), ik ging naar het strand en maakte een avontuur mee met Jake. Kijk je snel mee? 

Maandag had ik mijn laatste werkdag bij Cook@Home. Ik maakte wat laatste dingen af en het werd met de snelheid van het licht zes uur. Tijd om naar huis te gaan, waar ons zielige sippe hondje op ons zat te wachten. Hij had van in de nacht van zondag op maandag weer overgegeven, zoohooo zielig. Hij wilde zelfs z’n brokjes niet en dan is het echt foute boel, want normaal is Jake meer van het #nevernoteating. Gelukkig was hij bij thuiskomst weer wat blijer en begon hij enorm te bietsen toen ik een banaan pakte (hij is verliefd op banaan). De hunk en ik aten pasta. Lekker simpel, maar we zijn zo gewoon gebleven.

Pasta

Daarna maakten we ons huis schoon en alles zag er weer helemaal lekker fris uit. Wat dat betreft is maandag écht mijn favoriete avond, want dan maken we schoon. Schoonmaken vind ik op zichzelf niet echt een spannende bezigheid (lees: ik haat het), maar het eindresultaat is altijd meer dan welkom!

Schoon huis

De hunk en ik speelden ’s avonds – heel burgerlijk – Ticket To Ride. Ik won twee keer en de hunk was na het tweede spelletje zo gefrustreerd dat hij al mijn treintjes omver gooide en toen kon ik mijn punten niet meer tellen. Ik ben verschrikkelijk fanatiek en vond dit op mijn beurt een ontzettende tragedie. Gelukkig weet ik dat ik sowieso gewonnen had, maar ik wil graag records maken met punten (ja, ik ben er zo eentje). Ik had het dit keer heel goed gedaan en nu weet ik dus niet wat mijn puntenaantal was. Echt huilen.

Ticket to Ride

Nadat we het spelletje hadden gespeeld kreeg ik plotseling de kerstkriebels. Toen ik nog niet met Roelof in één huis woonde, stond mijn kerstboom in oktober al. Nu probeer ik me echt in te houden, maar wachten tot Sinterklaas ging gewoon niet meer lukken. Mijn kerstkriebels moesten er uit. Ik zette de kerstboom neer en versierde de boekenkast met een lelijke kerstslinger.

IMG_1482

Kerst

Dinsdag ging Roelof naar de kapper. Need I say more?

Roelof met kort haar

’s Avonds gaf ik natuurlijk weer bijles. Daar kreeg ik amandelspijs, jum. De moeder van mijn bijlesmeisjes had de amandelspijs op haar werk gekregen, maar zelf houdt ze er helemaal niet van. De rest van het gezin vond het ook niet lekker, dus kreeg ik heel veel (en de rest nam ik mee voor Roelof).

Amandelspijs

Na bijles fietste ik nog heel even door naar vrienden van ons die sinds deze week ook een Golden Retriever pup hebben. Hij was héél klein en heel schattig. Z’n naam is Storr. Wat een schatje he.

Storr

De volgende dag was een minder leuke dag. We gaven Jake voor het eerst in z’n leven een vleesbot, maar hij vrat een stuk er vanaf en slikte dat in één keer door. Ik schrok behoorlijk, omdat het stuk dat hij doorslikte ongeveer net zo groot was als mijn vuist. De groot om uit te poepen, dus. Ik belde de dierenarts en we moesten langskomen. Eerst kreeg Jake een prikje waardoor hij heel misselijk werd en moest overgeven. Ik vond het verschrikkelijk, want hij was echt een hoopje ellende en hij bleef maar kokhalzen. Helaas spuugde hij het botje niet uit.

Jake bij de dierenarts

Daarna kreeg hij een röntgenfoto om te kijken of het bot nog steeds in z’n buikje zat. En ja hoor, het zat er nog. Heel groot.

Botje foto

Gelukkig is het bot in zijn buik waarschijnlijk té groot om door te zakken naar zijn darmen en hoopt de dierenarts dat het bot gewoon verteert in de maag. Daar gaan we dan maar vanuit. We gingen weer naar huis en Jake bleef de rest van de dag enorm sloom. helemaal niet leuk. Gelukkig wilde hij wel even mee naar het bos.

Jake in het bos

’s Avonds lag hij de hele tijd tegen me aan, maar begon hij wel weer een beetje tot leven te komen gelukkig.

Jake leeft weer

Donderdag werkte ik thuis, zoals ik dat vanaf nu elke dag ga doen. Ik vind het heerlijk.

Thuiswerken

Ik lunchte met twee crackers (met van alles en nog wat) en een eitje. Lieve mensen, dit is één van de vele voordelen van thuiswerken: lunchen wat je maar wil. 

Lunch

Ik maakte ondertussen ook even deze Instagram-waardige foto van ons interieur. Verder is het niet zo spannend hoor, we houden van oude meuk van de kringloop, maar met dit hoekje ben ik altijd wel erg tevreden. 

Huis

’s Middags kwam er een heel klein mini pupje op bezoek; het hondje van vrienden. Ik heb heel veel met hem zitten knuffelen en Jake vond het ook één groot feest.

Storr

Jake en Storr

Ik deed ’s avonds mijn nieuwe iPhonelader in m’n laptop en WAAHHH hij geeft gewoon groen licht! Ik hou van groen en ik hou ook van lichtjes en mijn oplader is het gewoon allebei. Gekocht bij de Flying Tiger en het was zo goedkoop dat ik er bijna geld voor kréég i.p.v dat ik het moest betalen. Niet te geloven.

Snoertje Flying Tiger

We kregen via iemand die ik in het bos tegenkwam een nieuwe (gratis) mand voor Jake. Hij moet nog even ontdekken dat het idee is dat hij de kleedjes er in laat liggen.

Jake met mand

Vrijdagochtend doken Roelof en ik even de stad in om onze Sinterklaascadeautjes te kopen. En we zouden Roelof en Lisse niet zijn als we niet even een kopje koffie gingen drinken.

Koffie in de stad

Ik deed ’s middags een rondje in het bos met Jake. Het was zo warm dat ik alleen maar mijn fleecejack aan hoefde te trekken over mijn dunne shirtje. Veel te warm voor december wat mij betreft. Ik wacht nog steeds op sneeuw, ijs en kou, maar ik vrees dat dat er wéér niet van gaat komen dit jaar. Ik wil schaatsen potverdorie. Maar goed, het was dus warm.

Selfie met fleecejack

Het was wél echt een mooie dag.

Blauwe lucht

Van ons werk, van Capgemini, kregen we een super lief persoonlijk gedicht én een chocoladeletter. Zo lief!

Gedicht van Cap

Jake wende aan zijn nieuwe mand (deze foto is genomen nadat we er na tien minuten in slaagden hem te laten liggen in zijn mand, maar het ziet er allemaal enorm vredig uit zo en ik laat jullie graag in de illusie dat het hier in huize Hunk & Lisse ook heel vredig is).

Jake met mand

Vrijdagavond aten we sushi.

Sushi

Zondagochtend gingen we wandelen op het strand. Het waaide super hard, maar het was heerlijk! Het was Jake z’n vuurdoop op het strand, maar hij vond het één groot feest.

IMG_1623

Jake op het strand

In de auto was hij helemaal uitgeput van het wandelen. 

Slapende Jake

En ’s avonds was het surprisetijd! We vieren Sinterklaas bij mijn ouders. Eerst surprises, daarna kleine cadeautjes. Bij ons moet iedereen, naast een surprise, gedicht + cadeau, voor elkaar een klein cadeautje kopen. Dat betekent dus dat je altijd, naast je surprise, ook nog heel veel kleine cadeautjes krijgt. Maar goed, dit waren dus de surprises (onder kleedjes, dus nog niet veel spannends aan). 

Surprises

Mijn broertje maakte voor mij deze super stoere motor en had echt SUPER leuke cadeautjes voor me gekocht. Echt een onwijs leuke verrassing. 

Motor

En drie keer raden wat Roelof kreeg…. ook een motor! Hij kreeg de surprise van mijn tante, maar mijn tante is echt een knutselwonder. We zijn altijd heel benieuwd wat voor kunstwerk ze dit jaar weer heeft gemaakt en met deze motor overtrof ze zichzelf weer. 

Motor Roelof

Nog even een fun-fact: als klein cadeautje hadden mijn zus en ik hetzelfde voor elkaar gekocht! Blije sokken van de Flying Tiger (met photobomb van Jake).

Sokken 
Dat was ‘m weer voor deze week! Ik hoop dat jij ook een leuke pakjesavond hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge