Fotoweek #25

Goedemorgen! Sorrysorrysorry, deze fotoweek kwam iets te laat online. Normaal maak ik mijn fotoweek altijd op zondagavond, maar gisteravond was ik zo moe dat ik mijn bed ingedoken ben en niet de energie had om er nog uit te komen. Ach, hij staat nu online, daar gaat het om. Ik hoop dat je het leuk vindt, veel plezier met lezen!


Op maandag werkte ik – net als elke week – weer bij Cook@Home. Normaal drink ik altijd te weinig, maar deze dag leek mijn Dopper constant leeg te zijn. Ik bleef maar drinken. Goed voor me, want ik was nog steeds wat snotterig en hoesterig en als je veel water drinkt, worden je afvalstoffen beter afgevoerd.

IMG_0971

Ik had ook een sapje meegenomen naar mijn werk. Er zaten een avocado, een banaan, een appel, een peer, aardbeien en blauwe bessen in. Héérlijk!

Sapje

Mijn vader vroeg me via whatsapp of ik me alweer beter voelde. Ik stuurde deze foto. Duidelijk toch?

Selfie

Dinsdagavond was ik doodop na een lange dag werken. Op dinsdag heb ik altijd een drukke dag, want ik werk van 10 tot 18 uur bij Cook@Home en moet van 19 tot 22 uur bijles geven. Ik hoef op dinsdagavond nooit bang te zijn dat ik niet kan slapen.

Moe in bed

Woensdag trakteerde ik mezelf op een bagel van Bagels & Beans. Ik had ze van tevoren even gebeld (in het kader van “overwin je telefoonangst!”) en hoewel ik de jongen aan de telefoon amper kon verstaan, stond de goede bagel klaar toen ik mijn bagel kwam ophalen. Een speltbagel rookkippetje (die is zoohoooo lekker, echt een tip!).

Bagels & Beans

’s Avonds aten we patat. Ik vond op Social Deal een voucher voor twee patatjes, twee snacks, twee keer frisdrank en een salade voor slechts €7,95 bij een snackbar in onze buurt. Ik vond het wel even prima, dus we aten patat.

Patat

’s Avonds lieten we Jake uit. Hij begrijpt er nooit iets van als hij op een bruggetje staat en Roelof onder de brug staat. Hij begint dan te blaffen omdat hij niet weet hoe hij onder de brug moet komen. Heel grappig.

Jake bij de brug

Donderdag begon ik de dag met havermout met sojamelk, aardbeien en blauwe bessen. Jum!

Havermout

En ondertussen werkte ik mijn to-do lijstje af.

To-do lijstje

Jake lag lekker naast mij te slapen. Zo schattig…

Slapende Jake

Omdat Jake als kool groeit, moet hij telkens een nieuwe bench. We zijn met een zo klein mogelijke bench begonnen, want dit bevordert de zindelijkheidstraining (de bench zien ze als hun eigen plek en daar zullen ze niet gaan poepen en plassen, tenzij de bench in het begin te groot is, dan kunnen ze aan de ene kant van de bench hun behoefte doen en aan de andere kant gaan slapen). We zijn dus netjes met een kleine bench begonnen, toen een ietsiepietsie grotere en nu is hij toe aan de échte grote bench. Roelof had een heel mooi en lekker zacht kussen gekocht en Jake installeerde zich direct in zijn nieuwe bench. Zo is hij opeens weer een heel klein hondje, in zo’n groot hok.

Jake in de Bench

’s Avonds gingen we naar Amsterdam, want mijn beste vriendinnetje was jarig. We namen Jake mee in de auto.

Jake in de auto

En dan nog een puppyfoto: als je bij Jake op de grond gaat zitten, legt hij heel vaak vrijwillig z’n pootje in je hand. ZO SCHATTIG.

Pootje Jake

Ik geniet heel erg van de herfst. Al die mooie kleuren, ik vind het echt heel fijn, zeker als ik op de fiets zit.

Fiets in de herfst

Hier nog even een foto van een slapende pup.

Slapende Jake

Zaterdag gingen we naar puppycursus. Ik vond deze foto van Roelof en Jake zo schattig.

Roelof en jake

Tijdens puppycursus gingen we naar het station om de hondjes kennis te laten maken met treinen, bussen en liften. Toen we in de lift gingen, liep onze lift helaas vast. We stonden uiteindelijk een half uur op een monteur te wachten, het was een goeie training in geduld voor ons ongeduldige hondje.

Vastzitten in de lift

Na puppycursus lunchten we thuis met croissantjes. We hebben nóóit croissantjes, dus het was extra lekker.

Lunch

Daarna bakte ik een broodje van spelt- en maïsmeel met noten, rozemarijn en rozijnen. Onze oven is een beetje kapot, dus die doet er tegenwoordig drie kwartier over om voor te verwarmen. Vergt veel geduld als je broodje al zo mooi klaarligt om gebakken te worden!

Broodje

Toen we ’s middags nog even bij mijn ouders waren, liet mijn broertje zijn nieuwe voetbalschoenen zien. Hij heeft echt maatje mega (ik heb maat 39). 

Foto schoenen

Deze foto plaatste ik van de week op twitter. Ik vond het zo grappig om te zien hoe Jake gegroeid is. Links was van de week, rechts was vier weken geleden. Hij past gewoon niet meer op mijn schoot, bizar! 

Jake gegroeid

Dat was ‘m weer voor deze week! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Volgende week maandag staat er weer een nieuwe fotoweek online. Tot dan! 

One comment

  1. Oefff, wat eet jij altijd lekkere dingen. Mjammie. Ik krijg altijd trek van jouw fotoweekartikelen. Vooral die frietjes, aaaah. Hoe bevalt de puppycursus? Luistert Jake al een beetje? Hij ziet er zooo ondeugend uit, ik kan echt niks anders dan ahhh-en als ik foto’s van hem voorbij zie komen. Liefs, Stel.
    Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #22My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge