Favorieten

Ik houd verschrikkelijk veel van “spulletjes”. Winkeltjes met kleine hebbedingetjes vind ik heerlijk en ik ben gék op kleine accessoires die je helemaal niet nodig hebt. In Noorwegen ontdekten de hunk en ik de “Ting”, een super leuk woonwinkeltje waar ze allerlei leuke spulletjes voor in huis hadden, maar ook allerlei leuke hebbedingetjes, zoals kleine tasjes, leuke spulletjes voor in je vensterbank of mooie opschrijfboekjes (LIEFDE VOOR OPSCHRIJFBOEKJES). Ik ben gék op dat soort kleine spulletjes. Hier mijn favorieten!


iPhone
Mijn iPhone.
OK. Een apparaat dat zoveel geld kost mag ik misschien geen “spulletje” noemen, maar het is in ieder geval iets kleins waar ik heel erg gek op ben. Soms iets té gek misschien. Vooral twitter en instagram zijn populair, maar ik vind het ook heerlijk (én ontspannend) om lekker Hay Day te spelen. En gewoon handig om bereikbaar te zijn (op whatsapp, want ik houd niet van bellen).

Agenda
Mijn agenda.
In tegenstelling tot de rest van de wereld heb ik nog een papieren agenda, want ik vind een agenda op mijn telefoon niet overzichtelijk. Dan heb ik geen duidelijk overzicht van mijn week, omdat het scherm daar te klein voor is. Elk jaar koop ik een nieuwe agenda van het merk Paperblanks. Van buiten zijn de boekjes ontzettend mooi, van binnen zijn ze heel neutraal en dat geeft me overzicht. Normaal gesproken blijven mijn agenda’s altijd mooi tot het einde van het jaar, maar de agenda van dit jaar heeft het zwaar. De hunk heeft ‘m een keer laten vallen toen we aan het fietsen waren en hij mijn agenda in zijn hand had. Door de snelheid en de harde val viel de voorkant van mijn agenda er af, dus hij hangt nu met leuk HEMA-tape aan elkaar.

Macbook
Mijn Macbook. In alle eerlijkheid: deze Macbook heb ik pas nét, want ik ben een drama met laptops (en dat ligt niet eens altijd aan mij). Mijn vorige Windows laptop was helaas een grote miskoop, want daar heb ik vanaf dag 1 problemen mee gehad (maar daar zal ik nog wel eens een aparte blog over schrijven, want dat is een heel verhaal). Maar de conclusie is dat ik heel blij ben met mijn huidige Macbook. Hij doet het goed en heeft een heel groot scherm, wat super handig is voor mijn vertaalwerk. 

Dopper
Mijn Dopper. Ik drink al van kleins af aan te weinig. Mijn flesjes water worden ’s ochtends altijd braaf gevuld, maar aan het einde van de dag zit de helft van het flesje nog gewoon vol. Sinds ik mijn Dopper heb is dat minder. Ik vind mijn Dopper gewoon een mooi flesje en dat zorgt ervoor dat ik het opeens ook “leuker” vind om er uit te drinken. Snap jij de logica? Ik ook niet, maar het werkt wel. 

Toilettasje HEMA
Toilettasje van de HEMA. Ik heb een bloedhekel aan de kleur roze (nee maar echt), dus eigenlijk wilde ik dit toilettasje uit principe niet kopen, maar omdat ik het zwart-witte printje zo grappig vond heb ik het toch gedaan en dat is een goede beslissing geweest. Ik stop er van alles in wat ik overdag nodig denk te hebben, zoals mijn bril (die ik nooit opzet), mijn nagelschaartje (die ik nooit gebruik, want ik gebruik altijd degene die bij ons op tafel ligt) en mijn zonnebril (die ik ook nooit opzet). Het is gewoon het idee dat je alles bij je hebt en dat is fijn. 

Opschrijfboekje
Mijn opschrijfboekje. Ik schrijf er de laatste tijd niet zoveel in, maar ik vind het heerlijk om mijn hoofd even leeg te maken en gewoon wat te schrijven. Ik zou ooit nog wel eens een boek willen schrijven, maar op de een of andere manier denk ik toch dat ik meer het “short story type” ben. Als ik lange verhalen schrijf, moet ik zelf al gapen als ik ze teruglees — laat staan wat anderen doen als ze mijn lange verhalen lezen (ik stel me zo voor dat mensen tijdens het lezen in slaap zijn gevallen en al slapend mijn hele boek onder kwijlen en dat motiveert niet echt om ooit aan een boek te beginnen). 

Kettinkje
Mijn kettinkje. Het begon ooit toen ik van mijn ouders een bedeltje kreeg nadat ik naar Roemenië was geweest en er kwamen steeds meer bedeltjes bij. Sommige bedeltjes kocht ik zelf, andere bedeltjes kreeg ik, zoals het microfoontje, dat ik van mijn oma kreeg, of het trommeltje dat ik van de hunk kreeg. TROUWENS, omdat iedereen het vraagt: het sleuteltje hoort bij een hangslotje dat de hunk en ik aan die hangslotbrug in parijs (geen idee hoe die heet) hebben gehangen. 

Ik kan nog wel honderdduizend andere favoriete spulletjes bedenken, maar dit zijn toch wel de toppers. Wat zijn jouw favoriete spulletjes? 

 

One comment

  1. (Stalker Stella). Waaaah, wij lijken echt op elkaar. Eng. Dit lijstje zou ZO van mij kunnen zijn. Mijn agenda is ook van papier, en precies om die redenen. Hij is dan weliswaar niet van Paperblanks, maar mijn dagboek/opschrijfboekje is dat dan weer WEL. En ohhhh mijn Macbook en ik zijn ook echt onafscheidelijk. En wat ontzettend romantisch dat jij dat sleuteltje aan je kettinkje hebt gehangen. Ahhhh. Smelt. De meesten gooien hem in de Seine, toch? Ik vind dit nòg leuker, eigenlijk. O ja, en ik vind water drinken ook veel leuker als het kan uit een leuk flesje en/of mooie beker of iets. Ik drink mijn thee ook uit een mason jar.. Ik bedoel.. Verder heb ik ook een mokkenverslaving ontwikkeld. Maar ik mag er niet te veel kopen, want dat past niet in mijn studentenzoldertje. Hihi. Liefs!
    Stella onlangs geplaatst…Wat ik jullie dus wilde vertellenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge