Dit is Jake!

Dit is Jake! Onze mini golden retriever. Hij is precies een maandje oud en de allerleukste pup van de wereld. En het allerleukste is: hij komt bij ons wonen. Ik voel me net een moeder die een kind heeft gekregen (zonder bevallingsverschijnselen natuurlijk, ideaal) en ik ben zo trots als een pauw. Ik zit helemaal op een roze-puppy-wolk.

De hunk en ik hebben het al over een hond sinds we samen zijn. Het begon natuurlijk als een droom, zo van “als we later groot zijn nemen we een hond”, maar toen we samen een huisje kregen werden de plannen wat concreter. Ons eerste huisje was een mini-huisje in het centrum van Amersfoort. Súper leuk, maar niet geschikt voor een hond. Hoewel het waarschijnlijk best had gemogen van onze huisbaas, vonden we het zielig om daar aan een hond te beginnen. Een hond heeft de ruimte nodig en dat had ‘ie daar echt niet. We besloten te wachten tot we een nieuw huisje hadden gevonden en tja… dat is nu het geval. We wonen op 20 voetstappen afstand van een groot bos, we hebben de ruimte in huis, dus de tijd voor een hondje is aangebroken! We hadden een aantal hondenrassen in ons hoofd die ons leuk leken, waaronder een labrador, een golden retriever en een zwitserse witte herder. Labradors bleken al gauw een mission impossible. Aangezien labradors de status hebben van “de perfecte familiehond“, wil iedereen een labrador. We hoorden dat je al gauw 9 maanden wacht op een hondje. We besloten verder te kijken. Golden retriever nestjes waren er ook niet veel (althans, die waren er wel, maar alle pups waren steeds al gereserveerd), maar er was wel een nestje met zwitserse witte herders.

We zijn ook bij een nestje wezen kijken van zwiterse witte herders. Helaas hadden we helemaal geen goed gevoel bij de kennel. Natuurlijk waren de puppy’s te schattig voor woorden (want welke pups zijn dat niet?!), maar we mochten ze niet aaien, de mensen bij de kennel waren niet erg vriendelijk en er liep een hond rond die we niet mochten aankijken omdat er “iets mee was”. Dat voelde écht niet goed. Hoewel we smolten van de mini-hondjes, besloten we tóch verder te kijken. We willen natuurlijk ontzettend graag een hondje, maar we willen wel zeker weten dat ons hondje een goede, liefdevolle achtergrond heeft. Bovendien is het prettig om een goed gevoel te hebben bij de mensen waar je je hondje vandaan haalt. Je pup heeft daar tenslotte toch heel wat weekjes doorgebracht. De teleurstelling was natuurlijk wel even aanwezig toen het nestje van de witte herders niet bleek te zijn wat we hadden gehoopt, maar die teleurstelling is als sneeuw voor de zon vertrokken.

We vonden tóch een golden retriever nestje. Ik kwam het nestje tegen op internet en zag dat er van de 10 pups nog één pup geen baasje had. Toevallig was het een reutje, precies wat wij zochten. Ik belde en we mochten diezelfde avond nog komen kijken. Aan de telefoon voelde het al goed. De man die ik sprak was ontzettend vriendelijk en ik had er direct een goed gevoel bij. En toen we ’s avonds voor de deur stonden bleek dat mijn gevoel helemaal klopte. Wát een lieve, gastvrije mensen en wát een schattige pups! We mochten direct bij de pups, de moederhond was erbij (ook altijd een goed teken) en ik werd er helemaal blij van. Er werd ontzettend goed voor de honden gezorgd. De moederhond zag er gezond en vrolijk uit en je zag direct dat de mensen heel veel van hun honden hielden. Het leuke was, dat onze kleine Jake – die toen nog Django heette – het hondje was dat de hele tijd naar ons toe kwam. De hunk zat net met een hondje op schoot en vroeg vervolgens welke pup degene was die nog naar een baasje zocht. En je raadt het al… toen wezen ze naar het hondje dat gezellig bij de hunk op schoot zat. En terwijl alle andere puppy’s sliepen, dwarrelde kleine Jake vrolijk om ons heen. Hij knaagde een beetje aan mijn sandaal, kroop over z’n broertjes en zusjes heen en had een vrolijke uitstraling. EN HIJ WAS ZO SCHATTIG. We waren direct verkocht. En gelukkig hadden de man en vrouw waar we waren ook een goed gevoel bij ons. Dus het was een match!

Jake

Jake is nu 4 weekjes en pups mogen vaak vanaf een weekje of 8 “het huis uit”. Half augustus komt kleine Jake dus bij ons wonen. We zijn al heel enthousiast met de voorbereidingen bezig. Een bench kopen, speeltjes zoeken, op jacht naar een lekker kussen waar ‘ie op kan liggen in de woonkamer… We hebben er zoveel zin in! Ik realiseer me natuurlijk dat Jake niet altijd zo’n schattig mini-hondje blijft, maar straks is het een grote, schitterende golden retriever waar we lekker lange wandelingen mee kunnen maken. Ik heb verschrikkelijk veel zin in augustus en kijk ontzettend uit naar onze kleine Jake! 

2 comments

  1. Volgens mij weet je al hoe cute ik dit vind haha. Ik ben onwijs benieuwd naar Jakes avonturen! 😀
    Michelle onlangs geplaatst…Recept: Courgettesoep met knoflook en yoghurtMy Profile

  2. Ohw ik smelt bij de foto’s en nu wil ik ook een puppy! Haha wat een ontzettend leuk beestje en tof dat hij eigenlijk jullie koos! Ik wens je veel wijsheid in de opvoeding van dit snoezige beestje en natuurlijk heel veel plezier. Hopelijk volgen er nog veel posts over Jake 🙂 .
    Tamarah onlangs geplaatst…Shoplog: H&M SALE!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge