Dierproefvrije make-up van Mineralissima

Werd ik zomaar gevraagd of ik make-up wilde reviewen op mijn blog. Nou euuhhh…. ik ben verder geen beauty-blogger, maar PRIMA HOOR. En toen lag er een dag later een pakketje in mijn brievenbus. Het kan gek lopen in ’t leven. Nee hoor, grapje. Ik kreeg deze opdracht via-via, want een vriendinnetje van mij werkt bij Mineralissima en zocht iemand die de make-up wilde reviewen. Ik heb wel direct ontdekt dat ik niet echt geschikt ben als beauty-blogger, want ik gebruik eigenlijk alleen maar mascara, eyeliner en een wenkbrauwpotlood (en dan doe ik even alsof ik niet soms gewoon make-up-en-BH-loos door het huis banjer in mijn minst elegante joggingbroek) (gotta laf thuiswerken). MAAR als ik dan mascara en eyeliner mag testen, wil ik dat best doen, want dat gebruik ik dus wél. 

*** Spoiler-alert: ik vond alle foto’s van mijzelf met de make-up op mijn hoofd zodanig vreselijk (lees: PUISTJES OVERAL) dat ik die per direct gewist heb uit mijn digitale bestaan. Ik zal jullie wel eerlijk vertellen wat ik van de producten van Mineralissima vonden, maar als je wil weten hoe het er uit ziet op je hoofd, dan moet je het gewoon zelf bestellen (óf je gaat als een stalker mijn twitterfeed af, op zoek naar mijn selfies, want ik heb deze make-up producten de afgelopen week gebruikt). 

De reden dat ik direct enthousiast werd van dit make-up merk, is omdat het dierproefvrij is. Ik vind dat super belangrijk, want ik zou niet weten waarom dieren moeten lijden omdat wij spul op ons gezicht willen smeren. Ik vind dat maar stom. De producten van Mineralissima zijn dus dierproefvrij, maar bevatten ook alleen maar pure ingrediënten. Dit betekent: géén talk, kunstmatige conserveringsmiddelen of kleurstoffen en ook geen parfums of bismuth oxychloride (ik had echt nooit gedacht dat ik deze woorden op mijn blog zou zetten), een stof die een allergische reactie kan opwekken. Mineralissima biedt minerale make-up aan voor een betaalbare prijs en dat vind ik dus tof. 
Ik heb bij dit soort merken wel altijd een beetje de angst dat het te mooi is om waar te zijn. Ik bedoel: dierproefvrije make-up is top, maar werkt het ook en ziet het er mooi uit? Ik heb een week lang de mascara en de eyeliner van Mineralissima getest en ik heb THE ANSWER.

*insert tromgeroffel*

DE EYELINER
Ik vind de producten van Mineralissima FIJN! Het GROTE GROTE GROTE voordeel van het ogenpotlood is dat er een puntenslijpertje op het dopje zit (ik ben namelijk altijd mijn oogpotlood-puntenslijper (hoe noem je zoiets?) kwijt). Het puntenslijpertje is fijn en maakt het potlood mooi scherp, waardoor je een mooie lijn boven je oog kunt trekken. De eyeliner blijft de hele dag goed zitten en brengt een mooie, matte lijn aan op je ooglid. Ik vind dat matte zwart wel fijn, want mijn “normale” eyeliner is wat glanzender, dus het is een mooie afwisseling. Over de eyeliner ben ik heel tevreden! Ik geef de eyeliner een vette 8. 

DE MASCARA
Ik heb een haat-liefde verhouding met mascara en dit heeft puur te maken met de lengte van mijn wimpers. Die zijn zo kort dat je ze bijna niet ziet (nee maar echt). Veel mascara maakt mijn al zo korte wimpertjes heel zwaar, waardoor mijn wimpers na het krullen (ja, ik krul mijn wimpers) niet meer overeind blijven staan. De mascara van Mineralissima was NIET zwaar, wat fijn was, want het duwde mijn wimpers niet naar beneden. Ook vond ik het kwastje van de mascara (wederom: hoe noem je zoiets?) heel prettig. Lekker dun, waardoor je de mascara heel precies kan aanbrengen. Wat ik wél jammer vond, was dat het vrij dunne mascara is, waardoor je het alsnog niet heel goed ziet bij mijn toch al niet zo aanwezige wimpers. Ook deed testpanel Lisse de regentest (lees: door de stromende regen fietsen met make-up op mijn hoofd) en daar is de mascara van Mineralissima helaas niet voor geslaagd (het zat op mijn kin). Maar hé, het was ook niet waterproof, dus het zou raar zijn als het keurig was blijven zitten. Kortom: voordelen en nadelen, maar uiteindelijk geef ik deze mascara een 7! En dat betekent dat ik er wél tevreden over ben. 

En dat was mijn productreview van Mineralissima. Als je wat langere wimpers hebt, zou ik, naast de top eyeliner (!), de mascara ook aanraden! Het zijn mooie producten, het werkt prettig en het is dierproefvrij (en dus fijn!). Je kunt deze en nog heel veel andere producten (foundations, finishing poeders, concealers, blushers, bronzers, oogschaduwen, oog- en lippotloden en lipglossen)  bestellen op http://www.mineralissima.nl/. 

*Deze blog is geschreven in samenwerking met Mineralissima

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge