10 dingen die nooit op mijn Bucket List zullen staan

Vandaag even geen fotoweek. Ik ben 4 van de 7 dagen ziek geweest afgelopen week en een fotoweek vol emmertjes, wc’s en kopjes thee leek me een beetje saai. Daarom iets anders! Kennen jullie de film The Bucket List? Ga je even schamen in een hoekje als je ‘m niet kent, want dat is écht een klassieker. Deze film bracht mij jaren geleden op het idee om zelf ook een Bucket List te maken, maar ik vond dat eigenlijk nog best wel lastig. Los van de standaard dingen als ‘veel van de wereld zien’ en ‘mijn motorrijbewijs halen’ (wat 21 februari gaat beginnen!!!!!!!) wist ik het eigenlijk niet zo goed. Ik ben altijd wel heel goed in zeggen wat ik niet wil. En zo onstond mijn Bucket List vol dingen die ik nóóit wil doen. 

1. Bungee jumpen
Bungeejumpen
Parachute springen lijkt me nog wel een keertje leuk (sorry mam), maar bungee jumpen vind ik een vrij nutteloze bezigheid. Super slecht voor je nek en rug en hoeveel zie je nou eigenlijk van die adembenemende omgeving als je hele lichaam door elkaar geschud wordt? Niet aan mij besteed. 

2. Salou, Lloret de Mar of andere hiep-hoi-ik-ga-twee-weken-lang-heel-veel-drinken-vakantieplaatsen in Zuid-Europa bezoeken
Need I say more?

3. Insecten eten
Insecten

Ik ben een foodie, maar wel eentje met een zwakke maag (er is een reden dat ik ooit ging kijken wat er eigenlijk op het ingrediëntenlijstje van mijn boodschappen stond). Ik ben gek op eten, maar ik ben niet zo avontuurlijk als het aankomt op eten. De hunk en ik gingen een tijdje geleden uit eten in een écht Chinees restaurant en toen hij tegenover mij kippenvoetjes en rundermaag zat weg te werken besloot ik dat ik ook nooit avontuurlijk wil worden op dit gebied. Geen insecten in mijn mond dus. Ik ben überhaupt best wel een beetje tegen het aanwezig zijn van insecten in mijn nabije omgeving, zowel levend als dood.

4. Een groot huis kopen
Ik mis de ambitie om rijk te worden en dat vind ik ook helemaal niet zo erg. Ik hou ook intens van leuke spulletjes kopen hoor, maar geloof er wel heilig in dat een groot huis en mooie spullen niet gelukkig maken. Ik ben heel gelukkig als de hunk en ik in een mini-huisje wonen. Hoeven we ook niet zoveel schoon te maken.

5. Een baan vinden waarbij ik een mantelpakje moet dragen
Deze beslissing nam ik al op de middelbare school. Ik wil gewoon in mijn eigen kleding lopen als ik werk. Als ik een mantelpakje ga dragen blijft er weinig over van Lisse, want dat past niet bij mij. Bovendien moet je onder een mantelpakje hakken dragen omdat platte schoenen dan niet staan en ik hou niet van hakken.

6. Leren dansen
Dansen
Ik heb volgens mij wel eens vaker genoemd dat mijn motoriek een aantal gebreken kent. Zo kan ik niet recht lopen en bots ik in ons huisje al een jaar tegen dezelfde meubels aan (ik heb een permanente blauwe plek op mijn knie vanwege het hoekje van ons bed). Ik struikel, ik val, ik ben bijzonder slecht in fietsen (dat ligt overigens meer aan de andere fietsers dan aan mezelf, vind ik) en ga zo maar door. Dansen is dus ook niet echt aan mij besteed. Ik vind het best leuk om naar te kijken, maar geef mij maar een gitaartje. Ik maak liever de muziek dan dat ik er op dans. Hoeft mijn omgeving ook geen last te hebben van plaatsvervangende schaamte als ik over de dansvloer hups.

7. Meedoen aan de brei-hype
En haken. En naaien. En alles wat daarmee te maken heeft. Ik begrijp die hype niet zo goed. Ik denk dat dat komt door mijn gebrek aan geduld en zenheid. Ik word een beetje wiebelig van dat soort activiteiten denk ik. Ben wel blij dat andere mensen het kunnen overigens, want dan kan ik leuke sjaals kopen.

8. Kamperen op een camping 
Op dit vlak heb ik mijn opvoeding tegen me, want wij gingen vroeger nooit kamperen, maar ik heb het écht geprobeerd. Mijn eerste kampeerervaring was in Italië. Na nacht 1 werd ik wakker met een doorweekt kussen vanwege een lekke tent en toen besloot ik dat ik kamperen een buitengewoon onpraktische bezigheid vind. Waarom zou je een bed en de garantie dat al je spullen droog blijven opgeven om jezelf in een tentje te wurmen en midden in de nacht door de modder te moeten ploeteren omdat je moet plassen. Niet te vergeten dat je weinig privacy hebt omdat je buren op 3 cm afstand staan en bijna mee kunnen lezen in je boek. Brrrrr. Ik snap het niet. Ik heb niet veel nodig, hoef geen luxe hotel (daar word ik toch alleen maar weggekeken op m’n afgetrapte schoenen), maar kamperen op een camping? Ik zal het nóóit begrijpen.

9. Naar een concert van Céline Dion gaan 
Ik heb een trauma, ik zal het toegeven. Mijn allerbeste en allerliefste vriendinnetje van de hele wereld is een groots fan van Céline Dion en helaas heb ik het iets te vaak moeten aanhoren in mijn jeugd (het dieptepunt was dat ik zelf óók een cd van Céline Dion kocht omdat ik dat toen stiekem heel cool vond). Ik vind haar stem niet fijn (ik hou overigens vrijwel nooit van vrouwenstemmen in liedjes) en ik vind haar liedjes té zoet. Misschien eet ik nog wel liever een insect dan dat ik naar een concert van Céline Dion moet. 

10. Op een cruise gaan
Cruiseschip

Lijkt me namelijk best wel saai. Ik denk trouwens ook dat ik een acute aanval van claustrofobie zou krijgen. Ik weet dat cruiseschepen groot zijn hoor, maar het idee dat je er niet af kunt vind ik niet zo aantrekkelijk. Ik wil graag veel mooie natuurplekken zien op deze wereld en dan wil ik ook deel kunnen uitmaken van die plekken, niet van een afstandje toekijken. 

Wat staat er absoluut niet op jullie Bucket List? 

2 comments

  1. Haha leuk lijstje! Met sommige dingen leef ik met je mee (leren dansen, de brei-hype, bungee jumpen en kamperen is ook niet mijn topvakantie.. ) maar toch moet ik bekennen dat ik afgelopen zomer nog in salou te vinden was haha!
    Ik denk dat ik nooit op wintersport zal gaan.. Ik zal dat jij fan bent van sneeuw, maar geef mij maar lekker warmte. 😉
    Roos onlangs geplaatst…Boltaartje met appelcurd, blauwe bes en merengueMy Profile

  2. Ha, wat een leuk onderwerp dit! Nummer 2, 5, 8 en 9: heeeeeell no.
    Michelle onlangs geplaatst…Project bewust: februari doelenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge