Chocoladehavermout met aardbeien

Eindelijk weer tijd om een ontbijtje online te zetten! Ontbijtreceptjes vind ik stiekem de allerleukste, omdat ik vind dat het ontbijt onderschat wordt (terwijl het juist zo leuk is). Zoals jullie misschien wel weten kijk ik na het avondeten alweer uit naar het ontbijt (#nevernoteating) en hoewel mijn ontbijt elke dag hetzelfde is, is het gewoon heel erg lekker en vullend.

En een vullend ontbijtje is essentieel. Hoe vaak ik wel niet heb gehad dat mijn buik om 10 uur ’s ochtends alweer begon te knorren nadat ik om 8 uur mijn ontbijt had gegeten. En dan altijd op de meest onhandige momenten. Denk aan toetsen waarbij het doodstil is, denk aan een wachtkamer bij de dokter, denk aan presentaties van anderen, waarbij mijn buik de hele tijd hun verhaal onderbreekt. Vrij gênant. Het is voor mij dus ontzettend belangrijk om goed te ontbijten en sinds ik havermout heb ontdekt gaat dat best prima. En soms varieer ik, zoals bij dit ontbijtje. Verwacht er niet teveel van, het is een verschrikkelijk makkelijk ontbijt, maar ik geniet er elke ochtend zó van, dat ik het de moeite waard vind om te delen. 

De ingrediënten: 
250 ml ongezoete sojamelk 
8 el havermout 
8 grote aardbeien
2 el cacaonibs 
(IS DAT ALLES???? Jep.)

Hoe? 
1. Doe 250 ml met 8 eetlepels havermout in een steelpannetje. Zet dit op een middelhoog vuur en roer regelmatig door met een lepel. Wacht tot het een dikke drab wordt (ja, sorry, maar dat is dus echt de beste omschrijving) en schenk het daarna in een kommetje. 

2. Was de aardbeien en snijd ze in kleine stukjes. Doe dit bij de havermout, strooi de cacaonibs erbij en klaar is kees. 

ZO SIMPEL KAN HET DUS ZIJN!
Eetsmakelijk!

One comment

  1. Ik ben dus niet zo’n havermoutlover -eigenlijk helemaal niet, bleh-, maar dit ziet er dan weer wel heel lekker uit. Mmmm. Ik kom een keer bij je slapen, en dan mag jij dat voor mij maken! Ontbijt op bed service. Ghehehe. Grapjeeeeee. Liefs!
    Stella onlangs geplaatst…Glimlachmomentjes #27My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge