Simpele salade met druiven en witte kaas

De detox komt steeds dichterbij. Komende vrijdag begin ik samen met de hunk aan een echte detox met alleen maar sap. Heel veel mensen hebben mij al beschuldigend aangekeken omdat ik mijn arme man dwing een week lang op groene sapjes te leven, maar hij doet – echt waar!!! – vrijwillig mee. Ik snapte het ook niet, want de hunk is een oerman en hij leeft het liefst op een stoere-mannen-dieet met heel veel vlees, maar hij gaat een week aan de sapjes. Kunnen we samen lijden, zo gezellig.

In voorbereiding op een detox wordt het aangeraden om bepaalde producten alvast te laten staan. Hierbij moet je denken aan tarwe, suiker, koffie, alcohol, zuivel en bewerkte voedingsproducten. Dit goede voornemen om onze lichamen rustig voor te bereiden op een weekje rust is tot nu toe niet helemaal gelukt. Afgelopen weekend gingen we uit eten (met wijn en ijs, joepie!) en we hebben ook koffie gedronken. Toch proberen we er in onze maaltijden rekening mee te houden dat we moeten minderen met eten dat niet detox-proof is. De komende dagen leven we dus alvast een beetje op salades en soepjes.

Deze salade ontstond als een improvisatie-actie, want ik mieterde gewoon alles wat we hadden in een schaal (zo ontstaat trouwens het grootste deel van mijn recepten). De hunk en ik vonden het allebei zo’n geslaagde salade dat we ‘m nog een keer wilden eten zodat ik er mooie foto’s van kon maken en ‘m kon posten op de blog. Hij is niet helemaal detoxproof, want er zit kaas in, maar we gaan onszelf ook niet onnodig kwellen hoor. Een week op sapjes en smoothies vind ik al genoeg uitdaging, dus ik gun mezelf nu af en toe nog wat.

Salade

De ingrediënten (als maaltijdsalade voor 2 personen of als bijgerecht voor 4 personen): 
75 gr rucola
1/2 krop ijsbergsla
1 gele paprika
250 gr rode druiven
4 el blokjes witte kaas
scheutje rode wijnazijn

Hoe? 
1. Was de rucola, de ijsbergsla, de druiven en de paprika.

2. Snijd de paprika in kleine stukjes en snijd de druiven door midden. Snijd bovendien ook de blokjes witte kaas kleiner, zodat de kaas wat meer verdeeld is door de salade heen.

3. Doe alles in een saladekom en schenk er een scheutje rode wijnazijn overheen. Kruid eventueel bij met peper en zout. Eetsmakelijk!

Salade

3 comments

  1. Hmm, klinkt goed! Alvast succes met de detox. Ook een goede relatietest, zo’n week met z’n tweeën aan de sapjes ;P
    Sylvia onlangs geplaatst…CompetitiedrangMy Profile

    1. Nou dat kun je wel zeggen 😉 ik word altijd heel chagrijnig als ik honger heb, dus ik heb nu al medelijden met ‘m!

  2. Dit ziet er zo goed uit! <3
    Maaike onlangs geplaatst…Leave a little sparkle wherever you goMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge