Kidneybonensalade

Nu ik thuiswerk is het weer één grote dikke party rond lunchtijd, want niemand die er wat van zegt als ik een half uur in de keuken sta om mijn lunch klaar te maken. De afgelopen weken eindigde mijn lunch bij mijn buiten-de-deur-baan altijd in een snel broodje van de Albert Heijn, omdat ik niet de tijd had om echt iets klaar te maken en ik de avond voor ik naar mijn werk moest te lui was om dit te doen (= eigen schuld, dikke bult) (of dikke buik, want die broodjes waren niet erg gezond). In ieder geval ging mijn hart niet sneller kloppen van wat ik tussen de middag at, terwijl ik me altijd zo verheug op mijn lunch. En nu ik thuiswerk ga ik weer helemaal los. Van avocadotosti’s tot omeletjes tot salades, ik vind het allemaal even fijn. En omdat ik nog kidneybonen in huis had maakte ik deze heerlijke kidneybonen salade (die trouwens wel écht snel klaar is). 

Ik wilde deze blogpost eerst “Mexicaanse salade” noemen, tot ik bedacht dat mozzarella alles behalve Mexicaans is, en dat zit er dus wel in. Kidneybonensalade is een betere naam. Ik moet er wel even bij zeggen dat ik deze salade alleen voor mezelf maakte, maar ik de helft liet liggen omdat het teveel was. Dit recept is dus  1) óf voor een enorme veelvraat 2) óf voor twee mensen die normale porties eten (feel free om te kiezen voor de veelvraat-optie, I feel you). 

De ingrediënten:
1 pot kidneybonen (400 gram incl. uitlekgewicht) 
1 gele paprika 
1 tomaat 
2 tacoschelpen 
1 bolletje mozzarella 
olijfolie
peper
zout
een handje koriander (het liefst verse) 

Hoe?
1. Snijd de paprika en de tomaat in kleine stukjes. Scheur ook de mozzarellabol in kleine stukken. 

2. Doe de kidneybonen op een bord (nadat je ze hebt laten uitlekken). Doe hier de paprika, tomaat en mozzarella bij. Schenk er een beetje olijfolie overheen, kruid bij met peper en zout en meng goed. 

3. Verkruimel twee tacoschelpen boven het bord, strooi verse blaadjes koriander over de salade en eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge