Hartige speltpannenkoekjes

Thuiswerken heeft vele voordelen: je kunt beginnen wanneer je wil, je kunt koffie pakken wanneer je wil, je kunt in je joggingpak werken én je kunt uitgebreid lunchen. Op donderdag en vrijdag werk ik thuis en ik vind dat heerlijk. Ik heb op die dagen ook de gewoonte om lekker te genieten van mijn lunch en niet alleen maar saaie boterhammen te eten (OK, dat eet ik eigenlijk sowieso nooit, maar je snapt het idee).

Soms maak ik wel eens een hartig speltpannenkoekje. Ik had dit al veel eerder op mijn blog willen zetten, alleen ik ben niet echt een ster in het omdraaien van speltpannenkoekjes. Ik ben een prima kok en weet van veel gerechten hoe ik ze moet klaarmaken, maar een pannenkoek omdraaien is me gewoon nog nooit goed gelukt. Zeker bij pannenkoekjes van speltmeel, want die zijn vaak iets minder stevig dan “gewone pannekoeken”. Toen ik dit keer weer pannenkoeken ging maken stelde ik me er al op in dat ik het niet op mijn blog kon zetten, tot ik de pannenkoek opeens met super veel succes omdraaide. Wonder boven wonder bleef de pannekoek heel! Hoera! 

Even een extra opmerking: ik maak deze pannenkoekjes altijd op gevoel en weet dus niet precies hoeveel gram meel en hoeveel mililiter water je nodig hebt. Ik gebruik altijd een kopje om het af te meten. Denk hierbij gewoon aan een klein koffiekopje (het formaat kopje dat onder een Senseo past).

Speltpannenkoek

De ingrediënten (voor 1 pannenkoek): 
3/4 kopje speltmeel 
3/4 kopje ongezoete sojamelk
1 ei 
peper
zout
oregano
1 tomaat 
handje raspkaas 
olijfolie 

Hoe? 
1. Mix het speltmeel, de sojamelk en een ei tot een mooi beslag. 

2. Doe olijfolie in een pan en laat dit even warm worden. Doe het beslag in de pan en doe een beetje zout, peper en oregano op het beslag in de pan. 

3. Snijd een tomaat in plakjes en leg de tomatenplakjes op de pannenkoek. Strooi ook wat raspkaas op de pannenkoek. 

4. Draai daarna pas de pannenkoek om (dit doe je dus vrij laat, maar speltpannenkoeken worden minder snel gaar dan gewone pannenkoeken en mogen dus ook langer in de pan liggen). Laat dit vervolgens nog even bakken en klaar is je pannenkoek! 

Eetsmakelijk!

 

2 comments

  1. Ah dit klinkt heerlijk! 😀
    Laura onlangs geplaatst…FlardenMy Profile

  2. Oeh, dat klinkt wel heel erg goed. Ik ben echt dol op pannenkoeken en wil nog altijd een keer speltpannenkoeken zelf maken. Dit lijkt me een goeie om eens uit te proberen.
    Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays #61My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge