Eggwraps met citroenquinoa

Joehoe! Daar ben ik weer met een receptje! Ik ben een beetje (té) druk met afstuderen en werken en ik heb zo weinig tijd om leuke receptjes uit te proberen. Huilen hoor. Ze zeggen altijd wel dat studenten een luizenleventje hebben, maar dat geldt niet voor de laatste maanden van je studie. Een verschrikking, eerlijk waar. 

De hunk en ik hebben inmiddels een vrij saai dagritme ontwikkeld. We staan om half 8 op, tenzij we het nog te vroeg vinden, dan blijven we een uurtje extra liggen (want: eeuwig moe). We gaan ontbijten en we kruipen allebei achter onze laptop om stapels opdrachten weg te werken. Tussendoor lunchen we samen en daarna verzoenen we ons weer met onze beeldschermen. Mensen zonder computerbaan: voel je gelukkig! Soms vind ik het simpelweg te vermoeiend om dan ’s avonds ook nog achter mijn laptop te kruipen om een blogje te schrijven. Het verbaast me dat ik nog geen zeer ernstige vorm van RSI heb (dat zal nog wel komen). Ter afwisseling (en studie ontwijkend gedrag) duik ik af en toe de keuken in om iets leuks te maken. Ik heb er weinig tijd voor, maar als het dan even kan geniet ik er extra van. Deze eggwraps waren een welverdiend rustmomentje op mijn drukke studie- en werkdag! 

Eggwraps

De ingrediënten: 
3 eieren
75 gr quinoa
halve citroen
halve rode paprika
1 el mais
1 takje verse koriander (of gedroogd: tl koriander) 
halve avocado
peper
zout

Hoe? 
1. Klop de drie eieren los en kruid bij met peper en zout. Bak de eieren tot een omelet. 

2. Doe 75 gram quinoa met 240 ml water in een steelpannetje en laat droogkoken. Roer goed door tijdens het koken.

3. Pers ondertussen het sap uit de halve citroen en prak de avocado. Snijd de paprika in kleine stukjes. Hak, als je verse koriander hebt, de koriander ook in kleine stukjes. 

4. Meng de quinoa met het citroensap, de paprika en de koriander. Kruid dit nog even bij met peper en zout.

5. Haal de omelet uit de pan en leg op een bord. Verspreid de geprakte avocado over de omelet. Leg hier vervolgens ook het quinoamengsel op. 

6. Vouw de eggwrap dicht en leg de quinoa die je over hebt naast de wrap. Eetsmakelijk!

2 comments

  1. Leuk Lisse!! Ik dacht laat ik eens kijken naar je blog aangezien we de zelfde passie hebben (ik alleen zonder blog, daar ben ik te schijterig voor) en ik een lichte avondmaaltijd zoek. Dit is echt perfect! Omdat ik vroeg moet eten en dan nog geen trek heb in een mega maaltijd is dit echt een goede optie! Erg leuk en succes met je blog:) x

    1. Aahhhh wat leuk, dankjewel! Ja, ik vind het ook echt leuk om nieuwe dingen uit te proberen op het gebied van eten! Het voordeel van deze maaltijd is ook dat ei wel heel goed vult, dus als je vroeg moet avondeten kun je er makkelijk een hele avond op vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge