Courgettespaghetti

Woeeeee, eindelijk weer een receptje op mijn blog! De laatste maanden waren een beetje druk en hectischc (iets met scripties en verhuizen), maar ik ben back on track. Oh man, dit stond al zó lang op mijn “dit wil ik ooit nog eens maken-lijstje”. Ik had alleen geen apparaatje om courgetteslierten mee te snijden (en was te gierig om er eentje te kopen), dus het kwam er steeds niet van. Gelukkig werk ik nu in een kookwinkel (Cook@Home in Amersfoort) en is de weg naar het gebruiken van kookapparaatjes net even wat eenvoudiger dan voorheen. Om een lang verhaal kort te maken: ik mocht een Spiral Cutter uittesten en maakte daarmee courgettespaghetti. Jum! 

Het meest hilarische van het hele verhaal is, dat de hunk – die overigens een bloedhekel heeft aan alles wat met courgettes te maken heeft – watertandend naar mijn bordje courgettespaghetti stond te kijken toen ik het had klaargemaakt. “Dat ziet er echt lekker uit!” zei hij zelfs. En toen hij een hapje proefde vond hij het gewoon nog smakelijk ook. Die man blijft me verbazen. Maar ja, even eerlijk, het was ook gewoon ontzettend lekker. De courgette is uiteraard knapperiger dan gewone spaghetti en qua smaak lijkt het niet op elkaar, maar doordat je de courgette in mooie lange slierten serveert krijg je toch een beetje een spaghetti-gevoel. Ik weet niet of dat bestaat, een spaghetti-gevoel, maar ik kreeg het in ieder geval wel. 
Afijn, om een lang verhaal kort te maken: hieronder vind je het recept, maar varieer er gerust op los. Courgette kan met honderdduizend dingen gecombineerd worden, maar ik vond geitenkaas een zeer geslaagde combinatie! 

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 courgettes
2 tomaten
1 paprika
pijnboompitjes
4 blokjes geitenkaas
olijfolie
peper
zout

Hoe?
1. Snijd, met behulp van de Spiral Cutter, de courgettes in mooie, fijne slierten. Spoel deze even af met koud water, laat dit een half uurtje uitlekken in een vergiet en dep vervolgens droog met keukenpapier. Op deze manier haal je het vocht uit de courgette en wordt de ‘spaghetti’ lekkerder.

2. Snijd de tomaten en de paprika in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in een pan en bak de tomaten en de paprika drie minuutjes op middelhoog vuur.

3. Voeg vervolgens de courgetteslierten toe in de pan en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

4. Rooster de pijnboompitjes in een pan (zonder olie!). Houd dit goed in de gaten, want de pijnboompitjes worden snel te bruin. Laat ze mooi goudbruin roosteren en haal ze uit de pan.

5. Leg de courgettespaghetti, de tomaten en de paprika op een bord. Strooi hier pijnboompitjes overheen en kruimel de 2 blokjes geitenkaas over elk bord.

Eetsmakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge