Healthy mug cake

Op het moment dat ik deze blog typ lig ik op bed. Ik ben door mijn rug gegaan en voel me net een oude oma. Ik kijk dus maar de hele dag filmpjes, mijn enige uitstapjes zijn naar de keuken en de wc en ik weet niet hoe ik moet liggen, want mijn rug laat eigenlijk geen enkele houding toe. Huilen.

Ik ben niet zo goed in niks doen en dus ook niet zo goed in ziek zijn (= niks doen). Van ziek-zijn word ik meestal in m’n hoofd heel onrustig. Ik krijg dan de neiging om naar buiten te gaan terwijl dat eigenlijk niet verstandig is, om naar de sportschool te gaan waar ik nóg meer door m’n rug ga om m’n energie kwijt te raken enzovoorts. Soms ben ik een beetje een opstandige pannenkoek. Last van je rug hebben is echt een beetje droevig, want ik voel me kerngezond, los van het feit dat het voelt alsof er met een mes in m’n rug wordt gestoken. Ik ben dus heeeeeeeuuul energiek en kan m’n energie niet kwijt.

Omdat ik dan dus niks kan en me stierlijk verveel ga ik toch dingen bedenken die ik kan doen. Zo had ik zin in een mug cake. Mug cakes zijn fantastisch, want ze zijn eigenlijk een variant van muffins. Waar muffins ongezond zijn, zijn mug cakes dat niet (tenzij je er allemaal ongezonde dingen in stopt, maar dat doe ik natuurlijk niet). Ik kon eigenlijk helemaal niet zo goed naar de keuken lopen en dingen uit de keukenkastjes pakken, want alles deed pijn, maar met een hoop gekreun en gesteun is het me toch gelukt.

De mug cake die ik vandaag maakte is heel makkelijk en bevat weinig ingrediënten. Het enige wat je nodig hebt is een mok die in de oven mag en een beetje geduld. In tegenstelling tot de meeste mug-cake-makers doe ik mijn mug cake namelijk niet in de magnetron (straling enzo), maar in de oven. Duurt ietsiepietsie langer, maar aangezien ik vandaag alles toch in een slakkentempo deed maakte het voor mij vrij weinig uit.

Mug cake

De ingrediënten:
1 banaan
3 el havermout
1 ei
1 tl cacaopoeder
Optioneel: 1 el honing (voor de zoetekauw)

Hoe?
Verwarm je oven voor op 200 graden. Prak de banaan in een kommetje en doe hier de havermout, het eitje, de cacaopoeder en eventueel de honing bij. Roer het geheel goed door en giet het in een stenen mok. Zet de mok 15 a 20 minuten in de oven en eestmakelijk!

Voor de magnetron-maniaks onder jullie: je kunt de mug cake ook 2 minuten in de magnetron zetten. Gaat sneller.

 

One comment

  1. Woohh, dit klinkt als een perfect ontbijt! Leuk blog heb je trouwens. Ik ga je zeker volgen 🙂 liefs, Myrthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge