Havermout-bosbeskoekjes

Terwijl ik dit typ zit ik aan een havermout-bosbeskoekje te knagen. Heerlijk vind ik ze. Lekker doughy (daar houd ik van). Het is ook echt zo’n typische herfstdag met veel wind en naar beneden vallende blaadjes en ik vind dat daar koekjes bij horen. Het maken van deze koekjes was niet zo makkelijk als het normaal gaat. Wat een hel. Ik kreeg ruzie met mijn oven, kreeg ook ruzie met de andere oven, smeet bijna de koekjes door de keuken heen en stoeide ondertussen met Jake is ons meubilair opvrat. Het was geen fijne dag, maar gelukkig zijn de koekjes lekker. 

Ja, je las het trouwens goed: wij hebben twee ovens. Ons eigen combi-oventje dat we kochten toen we ons mini-huisje in het centrum van Amersfoort kregen en de combi-oven die al in ons nieuwe appartement ingebouwd zat. Helaas heb ik van de ingebouwde combi-oven nooit iets begrepen. Als ik ‘m voorverwarm en er vervolgens iets in doe staat hij opeens weer op de magnetronstand (en moet je oppassen dat je bakpapier niet in de fik vliegt) en ik druk altijd op de verkeerde knopjes, waardoor alles in de soep loopt. Met onze “eigen”, losse oven was ik tot voor twee dagen geleden heel blij, maar die begon opeens ook kuren te vertonen. Toen ik ‘m wilde voorverwarmen op 200 graden deed hij daar DRIE KWARTIER (!!!!) over en toen ik boos werd op de oven wilde hij helemaal niet meer voorverwarmen, de gekwetste ziel. ARGH. Ik begon om 15.00 uur ’s middags met de koekjes en om 19.00 uur waren ze eindelijk klaar en toen was het al te donker om er nog mooie foto’s van te maken. Ik ben dus niet zo tevreden over de foto’s, maar wel tevreden over de smaak en dus moeten jullie het er maar mee doen! 

Koekjes

De ingrediënten:
1 banaan
3 eiwitten
2 handjes bosbessen
150 gr kokosrasp
50 gr havermout
2 el honing
2 el cacaonibs

Hoe?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan en voeg dit samen met de havermout en de kokosrasp. Meng dit goed in een kom en voeg vervolgens de honing en de cacaonibs toe.

2. Splits de eieren. Voeg de eiwitten toe aan het banaanmengsel en roer nogmaals goed door.

3. Verdeel het mengsel over kleine bolletjes (hoe kleiner, hoe meer koekjes). Laat 30 minuten in de oven gaarbakken.

Eetsmakelijk!

4 comments

 1. Argh! Irritant als je zo’n dag hebt. Gelukkig smaakten de koekjes wel goed! Niets us zo teleurstellend als je je uitslooft in de keuken en je kookkunsten niet tot het gewenste resultaat leiden. Het recept klinkt heerlijk! Deze ga ik zeker proberen!
  Tamarah onlangs geplaatst…Heb jezelf lief #4 – Niet jezelf vergelijkenMy Profile

  1. Ja dat is echt zo irritant! Je verheugt je de hele dag op iets lekkers en dan mislukt het… het liefste gooi ik dan alle ingrediënten door de keuken (maar dat moet ik dan weer schoonmaken enzo). PFOE. The perks of making cookies!

 2. Oh nee, suuuper irritant! Zo erg he, als alles zo tegen werkt. Dan heb ik al bijna geen zin meer 😉
  Ze zien er wel erg smakelijk uit trouwens! Jammie!
  Inge onlangs geplaatst…TransfermarkerMy Profile

  1. Woeiiii dankjewel, uiteindelijk waren ze ook heel smakelijk 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge