Gezonde chewy chococookies

Joehoe, vrolijke Valentijnsdag enzo! Hebben jullie nog wilde, zoetsappige en romantische plannen voor vandaag, zoals een marathon tongzoenen, de Titanic kijken of uit eten gaan? Misschien hebben jullie net zo’n man als ik (= oerman) die Valentijnsdag eigenlijk commerciële rompslomp vindt (zo noemt de hunk het, whehhh). Ik heb de hunk een tikkeltje onder druk moeten zetten, maar uiteindelijk is hij dan toch overstag gegaan. We gaan geen Titanic kijken (zo’n slechte film) en we gaan ook geen marathon tongzoenen, maar we gaan wel ons eigen drie-gangen-diner in elkaar flansen vanavond. Leuk! En overdag eten we gewoon deze koekjes op, want het zijn chocoladekoekjes. En chocola hoort gewoon bij Valentijn!

C.H.O.C.O.L.A. Ik vind het zó lekker. Van de week in de Wereldwinkel werd ik weer verleid door alle lekkere limited Tony-repen. Ik had ze bijna allemaal gekocht, tot ik bedacht dat ik daar eigenlijk geen geld voor had. Huilen hoor. (heeft iemand die reep met drop wel eens geprobeerd?!) De hunk is niet zo chocoladerig – die eet liever een stroopwafel – dus dat is ideaal. Als we chocoladerepen in huis hebben ben ik meestal degene die ze opeet (dat is dan weer iets minder ideaal, maar dat is een ander verhaal).

Chocola is altijd een veel besproken onderwerp. We vinden het allemaal lekker, maar we schamen ons stiekem een beetje dat we het liefst elke dag het hele chocolaschap van de supermarkt leeg willen eten. Als je nou pure chocolade eet valt het allemaal nog wel mee. Het goede nieuws is namelijk dat pure chocola gewoon goed voor je is. Goed voor je hart enzo (net als rode wijn trouwens, jippie!). Het slechte nieuws is dat ik overal verontrustende berichten lees dat onze wereldvoorraad cacao in 2025 op is. Dat zou wel enigszins dramatisch zijn, want wat moet ik dan eten als ik spontane last heb van help-ik-ben-een-vrouw-buien? Ik probeer er nu dus maar extra van te genieten, misschien ben ik de chocola over 10 jaar dan wel zat. Dus in het kader van ‘pluk de (valentijns)dag en eet zoveel mogelijk chocola’ maakte ik deze chewy chococookies. Hartstikke lekker en hartstikke gezond. Het recept is gebaseerd op een recept van Amber Albarda, maar ik heb het ietsiepietsie aangepast.

Chococookies

De ingrediënten: 
180 gr amandelmeel
70 gr 90% chocolade (fijngehakt)
1 tl wijnsteenbakpoeder
4 el agavesiroop
1 tl vanille extract
1 vanillestokje
3 el kokosolie

Hoe?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Smelt de kokosolie tot het vloeibaar is. Meng dit vervolgens met het vanille extract, het merg uit het vanillestokje en de agavesiroop.

3. Doe het amandelmeel, de chocola en het wijnsteenbakpoeder bij elkaar in een bak en meng dit met het kokosoliemengsel.

4. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel het deeg in kleine bolletjes over de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.

Chococookies

One comment

  1. Oh lekker zeg! Alles met chocola is altijd goed hihi.

    Liefs,
    Pauline
    Pauline onlangs geplaatst…Havermoutkoekjes om te delen!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge