Dadeltaartjes

Ohhhh ik ben razend enthousiast. De koffiezaak waar ik werk is inmiddels geopend en ik mag gewoon ALS WERK (!!!) broodjes en salades maken. Ik had me niks beters kunnen bedenken. Ik kan er maar niet over ophouden. Die arme hunk moet de hele tijd mijn enthousiaste verhalen aanhoren. Als ik namelijk enthousiast ben houd ik niet zomaar op met kletsen, maar ik vind dat zelf gewoon een goed teken!

Dadeltaartjes

Wat ik me wel afvraag…. zou ik thuis nog wel net zoveel koken en bakken als ik nu doe? Ben ik na een hele dag in de keuken niet klaar met “in de keuken staan”? Ik kan het me niet voorstellen, maar je weet het uiteraard maar nooit. Niets zo veranderlijk als een Lisse. Daarom ben ik maar snel iets lekkers gaan maken, want voor je ’t weet is het uit met de pret en wil ik nooit meer in mijn eigen mini-thuis-keukentje staan (grapje natuurlijk). Ik had nog een enorme hoeveelheid dadels in de koelkast liggen. Ik vind dadels ideaal om mee te werken: het is een lekkere suikervervanger en het is een ideale “bind-al-je-ingrediënten-samen” middeltje vanwege de plakkerigheid. Uiteindelijk besloot ik met mijn dadels kleine dadeltaartjes in muffinvormpjes te maken. Het maken van deze dadeltaartjes is super simpel en je hoeft ze niet te bakken. De taartjes stijven namelijk op in de koelkast (dat klinkt óók al zo ideaal, maar onze koelkast is vaak zo volgestouwd met groenten dat taartjes in de koelkast voor ons eigenlijk helemaal niet zo handig zijn, maar oké).

Dadeltaartjes

De ingrediënten:
250 gr dadels
125 gr kokosolie
1 ei 
100 gr amandelen (of andere noten naar keuze)
2 el chiazaad
1 rijstwafel 
kokosrasp 

Hoe? 
1. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt ondertussen de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur. Wacht tot het kokosolie helemaal doorzichtig (en dus gesmolten) is. 

2. Klop het ei los in een apart bakje en voeg dit samen met de amandelen toe aan het dadelmengsel in het pannetje. Roer dit goed door en laat het goed warm worden. 

3. Breek de rijstwafel in zo klein mogelijke stukjes en voeg dit samen met de eetlepels chiazaad toe aan het pannetje. Haal vervolgens het pannetje van het vuur. 

4. Pak een muffinbakvorm en doe hier papieren muffinvormpjes in. Vul de muffinvormpjes met het dadelmengsel en strooi hier kokosrasp overheen. 

5. Laat drie uur opstijven in de koelkast. Eetsmakelijk!

2 comments

  1. Hé ik zie deze nu pas. Wat een grappig gerechtje! Dit wil ik wel eens gaan proberen, goed tussendoortje :).
    Michelle onlangs geplaatst…Project blogreanimatie + Fashion Revolution dayMy Profile

  2. Oeh jum dit zit er heerlijk uit! Zeker eentje om te onthouden!
    Tamarah onlangs geplaatst…Home Sweet Home TagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge