Baking-To-Do-List: Kruidkoekmuffins

Als je een baking-to-do-list maakt krijg je na een tijdje requests. Mensen gaan de lijst bekijken, bedenken wanneer ze je gaan zien en vragen dan of ik hun favoriete baksel mee wil brengen. Een vriendinnetje van mij had mijn baking-to-do-list goed bekeken en vraagt sindsdien al tijden om de kruidkoekmuffins. Dus die ging ik maken.

Het makkelijke aan kruidkoekmuffins is dat ze, ja… makkelijk zijn. Ik vind het soms ook wel leuk om wat ingewikkeldere recepten te maken, maar dit recept paste wel helemaal bij vandaag.
Ons internet besloot vanmorgen om ermee op te houden en na vele telefoontjes met de niet-te-noemen-provider is de conclusie dat we pech hebben, er niks aan te doen valt en dat we maar een kabel moeten kopen. Paniek in huis, want zonder internet is het leven soms best een beetje onhandig.

We moesten dus naar de winkel om een kabel te kopen en zitten nu heel oldschool met internet aan de kabel. Daarna gingen we toch nog even uitzoeken waarom ons draadloos netwerk er mee op is gehouden, we moesten toch nog even wat studeren, ik wilde nog even buurten bij de Dille & Kamille en ….. toen was het alweer “het einde van de middag” en moest ik mijn muffins nog maken.
Fijn dat het een makkelijk recept was dus.

Mijn muffins bleven wel een beetje plat, maar dat mocht de pret niet drukken. De smaak was eigenlijk precies zoals je wil dat de smaak van kruidkoek is. Smeuïg, zacht, lekker.

De ingrediënten: 
300 gram (tarwe)bloem (gezeefd!)
1 zakje bakpoeder
1 ei
200 ml halfvolle melk
2 el koekkruiden
175 gram donkere basterdsuiker
5 el stroop
mespunt zout

Hoe?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je de muffins in een muffinvorm wil maken is het handig om wat bloem in de muffinvorm te doen. Meng de bloem, de basterdsuiker, het bakpoeder, de koekkruiden en een mespunt zout. Smelt ondertussen de boter en de stroop even in de magnetron.
Meng het boter-stroopmengsel met de melk en het ei. Gooi daarna het botermengsel bij het bloemmengsel en roer dit even goed door (als er klontjes blijven zitten is dit niet erg).
Schep je beslag in de muffinvormpjes en bak ze 20/25 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge