Healthy chocomilkshake

Eén van de vele redenen dat ik zo van de winter hou is het idee dat ik zonder excuus met een dekentje op de bank kan gaan zitten en series kan gaan kijken. Als ik dat in de zomer doe zegt iedereen dat dat “zonde van het mooie weer” is, terwijl ik op de bank zitten met dekentjes zoohooo fijn vind. December is een maand die zich daar perfect voor leent, dus ik maak er goed gebruik van. Het enige wat dan nog mist is een lekker drankje. De hunk en ik drinken ons suf aan thee, maar ik had zin in chocolademelk. En dat kan ook gezond. In het kader van originaliteit besloot ik om er een chocolademilkshake van te maken. Wel koud natuurlijk, maar in principe zou je het onder je dekentje al warm genoeg moeten hebben (en anders moet je gewoon een nieuw dekentje kopen hoor). 

Deze chocolademilkshake was zó lekker en voldoet perfect aan mijn eisen van deze week. Ik had een beetje een treurige week, want ik had tentamens en voelde me mwahhhh dus ik vond dat ik wel wat chocolade verdiend had. Dat is wel goed gekomen, want ik heb mega veel chocola gegeten. Afgelopen weekend speelde de hunk mee in een bandje en kreeg hij als dank een reep Tony karamel-zeezout die de hunk helemaal niet lust (drie keer raden wie die op gaat eten). Daarnaast hadden we nog een enorme voorraad aan chocoladekoekjes en chocoladerepen in huis dankzij Sinterklaas, ging ik maandagavond naar mijn zus toe en aten we veel te veel chocola én stelde de hunk op de avond voor mijn tentamen voor om een chocoladetoetje te kopen omdat ik zielig was. Ahhhh wát een man. 

Met mijn chocoladefix kwam het dus wel goed en toen ging ik ook nog een chocolademilkshake maken. Oeps. Het voelde als het zoveelste stuk chocolade dat ik eigenlijk niet had moeten eten maar tóch nam, maar dat was het niet. Deze milkshake is namelijk guilt-free en er zit alleen rauwe cacao in (en dus niet eens “gewone” chocola met suiker of cacaoboter). En lekkerrrrrrrrrrr. Ik nam deze milkshake de middag na mijn tentamen als beloning omdat ik zo’n vreselijk brave student ben die zo hard geleerd had voor haar tentamen (nee maar echt).
Milkshake

De ingrediënten: 
1 bevroren banaan 
1 el rauw cacaopoeder
180 ml amandelmelk 

Hoe? 
Snijd de banaan in plakjes en vries deze minimaal 3 uur van tevoren in. 

Haal minstens 3 uur later de banaan uit de vriezer en doe dit samen met de amandelmelk en het cacaopoeder in de blender. Mix goed door tot het een egaal mengsel is, doe er leuke rietjes bij van de Hema en klaar is kees! Drinksmakelijk! 

Milkshake

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge