Detox dag 7

De laatste dag.

Ik had gedacht dat ik iets zou denken in de trant van “eindelijk” of “dat werd tijd”, maar ik denk eigenlijk alleen maar dingen als “welke smoothie zal ik volgende week nog een keer maken?” en “wat als mijn huid nu weer onrustig wordt?”

De smoothie van vandaag – de afsluiter – was de allerlekkerste. Ik heb ‘m extra lang in de blender laten zitten zodat ‘ie helemaal glad, soepel en dun was, want er zat een hoop in. Namelijk:
– 1 banaan
– 2 kiwi’s
– 250 gram bosbessen
– 2 sinaasappels
– 200 gram spinazie
– 100 gram boerenkool
– water naar behoefte

Mijn conclusies na een week detoxen?

Dit ga ik nog een keer doen!
Ja, echt hoor. Ik heb normaal gesproken snel last van buikpijn, heb snel last van mijn darmen en alles wat ik eet zie ik de dag daarna terug op mijn huid. Ik heb deze week vrijwel geen buikpijn gehad, geen last van m’n darmen gehad en mijn huid was rustiger dan ooit. Bovendien waren de sapjes lekker, dus het is geen straf.

Minder trek in zoet.
Had ik niet verwacht, maar wel echt waar. Ik ben echt een zoetekauw, maar heb deze week eigenlijk amper zin gehad in iets zoets of fouts. Ik zat na mijn smoothies vol genoeg, dus dat had wel invloed op mijn zoete trek, maar ik had er ook gewoon minder zin in. Ik was echt voldaan.

Ik kan tóch wel zonder koffie en wijn.
Ik ben een échte koffie- en wijnliefhebber, maar met name de koffie heb ik niet gemist. Ik drink bij mijn ontbijt altijd groene thee, dus dat hielp sowieso al, maar ook overdag heb ik niet aan koffie hoeven denken. Ik had verwacht dat ik na m’n detox wanhopig de eerste de beste kop koffie die ik tegen zou komen naar binnen zou gieten, maar het zou me niks verbazen als ik nog een paar dagen koffieloos blijf. In mijn wijntje heb ik wel weer zin, maar dat mag ook. Wijn is fijn.

Ik ga meer detoxproof bakken.
Ik hou van bakken, maar baksels zijn niet altijd gezond. Ik ga voortaan ook lekkere, gezonde, detoxproof baksels maken en ik post de recepten op m’n blog.

Probeer het een keer, een detox. Het is leuk, gezond, uitdagend en het haalt je uit je comfort zone. I’d say: Go for it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge