Detox dag 1: “Horror”

Hoi. Mocht je zo dapper zijn om vandaag mijn blog te lezen, bedenk je nog even heel goed. Ik heb honger en van honger word ik chagrijnig. En ik ben ook chagrijnig. Heel erg, want ik heb dus honger. Je kunt dit blogje dus lezen, maar met gevaar voor eigen humeur. Wees gewaarschuwd! 

Detoxen is de hel. Weet je nog dat ik vorige keer een detox deed en heel enthousiast en blij was? Zo van: dit moet je ook doen! Nou, dat was een hele andere detox. Ik mocht tenminste gewoon een salade eten. Nu mag ik niks eten. Niks. Ik weet dat ik niet zielig ben, want ik heb er zelf voor gekozen. Jaahaaa. Maar in dit instagramtijdperk is detoxen echt horror, want iedereen plaatst fijne foto’s van fijn eten en ik heb nog 6 dagen sap voor de boeg. 

Vanmorgen begonnen de hunk en ik vol goede moed aan onze detox. Gisteravond hadden we de sapjes al gemaakt, dus we hoefden ons “ontbijtje” alleen maar in een glas te gieten en voila! Even voor de goede orde: je maakt twee verschillende receptjes per dag, een sapje en een smoothie (sap is écht alleen het sap uit groente en fruit, smoothie is gewoon groente en fruit geblenderd en bevat dus nog steeds alle vezels etc.). Omdat wij geen sapcentrifuge hebben gooien we zowel het sapje als de smoothie gewoon in de blender. Het sapje is bedoeld als ontbijt, de smoothie moet je verdelen over de rest van de dag in vier porties per persoon: na het ontbijt als tussendoortje, bij de lunch, als tussendoortje rond 3 uur en als diner. Het is dus belangrijker dat de smoothie lekker is dan dat het sapje lekker is, want de smoothie drink je 4x per dag, het sapje alleen ’s ochtends. Toch had ik me verheugd op het eerste ontbijtsapje, maar dat had ik niet moeten doen. HET WAS NIET TE HACHELEN ZO VIES BLUHHHH. De hunk en ik hebben het allebei met rillingen opgedronken. Gets. Het was bitter en zuur en nog meer bitter en bah. Het was écht héééél vies. Dat was onze start. Je zult begrijpen dat we daar een beetje wanhopig van werden. Gelukkig was de smoothie die we de rest van de dag in kleinere porties dronken wél lekker, maar ik had om 13.00 uur al honger. Ik kan slecht tegen weinig eten, ik word er duizelig en chagrijnig van. Dat wordt nog een uitdaging deze week, want ik voel me nu al chagrijnig (niet echt duizelig trouwens). Mijn maag voelt hol aan en ik heb minder energie dan op “normale” dagen. Dit schijnt overigens normaal te zijn op de eerste dag van een detox. De hunk heeft ook hoofdpijn (ik gelukkig niet) en dat schijnt een typische klacht te zijn voor mensen die normaal gesproken té veel gifstoffen binnenkrijgen (dan moet je denken aan suikers en slechte toevoegingen in voedsel). Arme hunk. Arme ik. Arme wij.

Laat ik deze klaagzang snel stoppen, want anders wordt het ook zo onaantrekkelijk om morgen mijn tweede dagverslagje te lezen. Hopelijk ben ik dan iets meer aan ons ritme gewend en voelt mijn buik niet meer zo hol aan. Hieronder vind je de receptjes voor het sapje en de smoothie die wij vandaag genuttigd hebben. Mocht je mijn receptjes willen proberen, sla in dit geval het sapje dan over. Bluhhhh. 

“Vers zomersapje voor 1 persoon”
2 takjes basilicum 
2 takjes munt 
2 handjes spinazie
1/2 komkommer
1/2 citroen
1/2 limoen
25 gr gember 
Doe dit in de sapcentrifuge. 

Voordelen van dit sapje: bevat in ruime mate vitamine A en K. Versterkt het immuunsysteem en is goed voor je huid.

"Vers zomersapje". Erg vies.
“Vers zomersapje”. Erg vies.

“Aardbeiendelicatesse voor 1 persoon”
2 kropjes babypaksoi
2 handjes aardbeien
1 trosje rode druiven
1 banaan
Doe dit in de blender. 

Voordelen van deze smoothie: zit vol vitamine K, bevordert sterke botten en werkt ontstekingsremmend. Bovendien bevat het antioxidanten, verdrijft het vet en bevordert het de spijsvertering. 

Aardbeiendelicatesse. Deze was wél lekker.
Aardbeiendelicatesse. Deze was wél lekker.

2 comments

  1. Wij hadden besloten om door de weeks geen chips, chocolade, snoep, taart (en eigenlijk alles wat lekker is) te eten. Dat liep namelijk een beetje uit de hand. Nou… Daar was ik al 4 dagen super chagrijnig van. Denk niet dat ik zo’n sapkuur zou trekken! Lijkt me ook niet veilig voor mijn omgeving ;). SUCCES!!!

    1. Ja nou ik word er eigenlijk ook best chagrijnig van, zonder al dat lekkere eten! Ik ben er nog niet achter of mijn beroerde humeur nou kwam doordar ik niks mocht eten of doordat ik me gewoon echt niet lekker voelde… Welke het ook is: ik moet regelmatig eten, dat is het beste voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge