De simpelste groene smoothie EVER

Na mijn detox heb ik er een gewoonte van gemaakt om af en toe te lunchen met een smoothie.
Als ik lunch met anderen staat dat soms een beetje maf. Mensen die hun bammetjes chocoladepasta aan het wegkauwen zijn vragen zich af of ik écht kan leven op een sapje en bieden me soms uit medelijden hun laatste boterham aan. Ik word meestal direct bestempeld als bomenknuffelaar en healthfreak (wat ik ook wel een beetje ben dus da’s prima). Het is alleen wel een misverstand dat alleen biologische groentelovers zoals ik kunnen genieten van een smoothie. Het is namelijk echt lekker en goed voor je lijf. 

Laat ik toch wel even eerlijk zijn: smoothies drinken is best een dure hobby. Boterhamkauwers zijn goedkoper uit. Ze kopen een brood van een euro (en als je kieskeurig bent misschien een brood van twee euro), ze kopen een pot pindakaas (als ze kieskeurig zijn kopen ze pindakaas van Calvé) voor een eurootje of twee en klaar is kees. Je hebt zo voor een week lunch in huis. Soms lijkt het me heerlijk om zo in elkaar te zitten dat je daar genoegen mee neemt. Dat je elke dag tevreden bent met je bammetje pindakaas. Helaas ben ik dat niet. Ik krijg buikpijn van brood en hoewel pindakaas mijn allerfavorietste broodbeleg van de hele wereld is stem ik toch voor variatie. Variatie is gezond en variatie is leuk.

Als je van een smoothie echt een lunch wil maken moet er meer in zitten dan alleen een appeltje en een banaantje. Want even eerlijk: ik kan niet leven op een appel en een banaan als lunch. Je hebt al gauw een stuk of 5 verschillende soorten groente en fruit nodig om een smoothie te maken die vullend en verzadigend genoeg is om er een hele dag op te kunnen teren. Best duur.

Als je dan tóch je lijf een flinke oppepper wil geven zonder dat je daarvoor onder een brug moet gaan wonen kan je ook een simpele smoothie naast je boterham met pindakaas drinken. Een smoothie die niet per se heel erg vult, maar die je lichaam wel voldoende vitamines en voedingsstoffen geeft. Die boterham met pindakaas laat wat dat betreft namelijk wel te wensen over.

Een smoothie die ik graag drink als aanvulling op een lunch (wat voor lunch dan ook) is de allersimpelste smoothie van de wereld. De enige twee ingrediënten zijn sinaasappel en spinazie.
Ik hoor alle boterhamkauwers denken: “Bluhhhhh spinazie in een smoothie is NASTY!” maar dat is echt niet zo! Give it a try. Het is gezond, maar het is ook echt lekker!

Smoothie

De ingrediënten:
4 sinaasappels
2 handjes bladspinazie

Hoe?
Pers de sinaasappels en doe dit samen met de bladspinazie in de blender. Zet je blender aan, pureer het mengsel goed en klaar! Makkelijk!

 

8 comments

 1. Geert Mollema

  Vanmorgen sinaasappel, appel, spinazie, tomaat, wortel en bloemkool geprobeerd…. Heerlijk!

  1. Lekker! Ik ben zelf niet zo’n fan van bloemkool, maar gelukkig is de smaak niet zo overheersend en kan je het makkelijk ergens doorheen gooien! 🙂

 2. Deze is inderdaad héél easy peasy! Spinazie is goed te doen in smoothies. Je proeft het toch bijna niet en het zijn de goede mineraaltjes en vitamientjes.

  1. Precies! Gezond en toch nog lekker zoet 🙂

 3. Ha, geinig. Ik had namelijk alleen nog sinaasappels en spinazie in huis en dacht: “daar maak ik wel een smoothie van”. Lees ik nu dit! Ik ben benieuwd :).

  1. En… vond je ‘m lekker? 😉

 4. Jaaaaa ik had vanmiddag als lunch sinaasappel, spinazie, avocado, perzik en koriander, grooooote aanrader! 🙂

  1. Ik dacht: “wie zou Erik nou zijn???” en toen was JIJ het!!!!! Woeeeeeeeee. Mis je hoor. Ok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge