7-daagse detox

Omdat ik vaak aan het kwakkelen ben (verkoudheidjes, grieperig, hoofdpijn, gewoon niet lekker) heb ik me al eerder verdiept in detoxen: een kuur om je lichaam te ontgiften. Leek me een goed idee, maar de meeste detoxboxen kosten een fortuin en dat heb ik als student niet.

Toen ik van mijn ouders het groene smoothie boek kreeg (tip!) zag ik daarin een ander soort detox staan. Elke dag een groene smoothie als maaltijdvervanger of tussendoortje én slechts een paar voedingsmiddelen die je 7 dagen niet mag eten (waarvan ik de helft toch al amper at). Ik hoef alleen de ingrediënten voor de verschillende smoothies te kopen en dat is toch goedkoper dan een detoxbox 🙂

Ik ga er zelf voor kiezen om de smoothie als lunchvervanger te nemen. De volgende ingrediënten laat ik komende week zo veel mogelijk (en liefst helemaal) achterwege:
– zuivelproducten
– gluten
– suikers
– bewerkte voeding (“kant en klaar”)
– alcohol
– koffie
– frisdrank

Frisdrank en bewerkte voedingsproducten zijn toch al geen onderdeel van mijn dagelijks leven, dus dat is een eitje. Mijn kopje koffie op de universiteit en m’n glaasje wijn met zo’n zacht stinkkaasje ga ik daarentegen behoorlijk missen. Maar hee, één week en ik krijg er hopelijk een beter gevoel voor terug.
Nu maar duimen dat mijn goede oude blender het ook aankan.

Bring it!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge