ZWANGER | Week 24 & 25

Ja joehoe! Hier je favoriete zwangere vrouw op je computerscherm. Inmiddels ben ik 26 weken zwanger, begint mijn buik af en toe al best in de weg te zitten en voel ik me gewoon nog steeds goed. Als deze zwangerschap zo doorgaat, mag ik me echt gelukkig prijzen met een héle prettige zwangerschap, want op het bloedverlies na in de eerste paar weken, heb ik echt niets te klagen. De afgelopen twee weken stonden in het teken van kots, maagzuur en karate in mijn buik. Komt ‘ie hoor! 

Week 24
De week van de buikgriep FROM HELL. Ik was maandagochtend bij iemand op de koffie die mij ’s avonds appte dat ze hoopte dat ze me niet aangestoken had, omdat ze enorm was gaan overgeven. Ik stuurde vol goede moed een berichtje terug dat ik nergens last van had en waarschijnlijk gewoon een goede weerstand heb (HAHA, goeie Lisse). De avond daarna werd ik genadeloos afgeslacht door mijn eigen lichaam, want ik moest binnen 24 uur 10 keer overgeven. Alles, maar dan ook alles kwam er uit. Afschuwelijk. Toen ik voor de negende keer een emmer volgooide, kon ik alleen maar denken: ik geloof dat ik liever een bevalling doorsta, dan dat ik ooit nog een keer buikgriep heb. En dat geeft de burger moed, want die bevalling zal ik toch een keer moeten trotseren. Hoewel ík me hondsberoerd voelde, schopte de beeb er vrolijk op los. Niet altijd even prettig, want hoe lief de baby ook is, een flinke trap tegen je toch al geïrriteerde maag maakt mij echt geen gezelliger mens. Gelukkig komt aan bijna alle nare dingen een einde en zo ook aan mijn buikgriep. Eind van de week ging alles weer goed en begon ik aan week 25. WEEK 25. Waar blijft de tijd??

Week 25
Week 25 was een week vol eerste keren. Zo had ik voor het eerst last van brandend maagzuur (hoera voor Rennies), had ik voor het eerst écht duidelijk een harde buik en lag ik voor het eerst een hele poos wakker omdat de baby zó hard schopte dat het oncomfortabel was om op mijn zij te gaan liggen. En eigenlijk voelde ik me verder gewoon nog steeds heel erg goed. Het maagzuur is prima te bestrijden met Rennies ende harde buiken zijn niet heel frequent en ook niet enorm storend. Veel zwangeren om mij heen hadden veel eerder in de zwangerschap al last van harde buiken en ik prees mijzelf gelukkig dat ik daar tot nu toe nog niets van had gevoeld. Zelfs nu, nu mijn buik af en toe wel heel hard aanvoelt, vind ik het allemaal nog wel meevallen. Toch doe ik nog best wel heel erg veel (honden veel uitlaten en ik zit nooit stil), dus het is een seintje van mijn lichaam dat het allemaal wel een tandje rustiger mag nu ik bijna in het derde trimester zit. Tja, ik prijs me gewoon gelukkig dat ik me nog steeds zo goed en zo fit voel. Ik hoor genoeg verhalen die heel anders zijn. En die schopjes… ik vind het écht zo gaaf. De plopjes zijn veranderd in echte karatekicks en ik lig regelmatig wakker met mijn handen op mijn buik, terwijl de beeb lekker aan het gymmen is. Een heel groot genietmoment!

En dat was dat. Ik stap week 26 in. Over een week zit ik alweer in het derde trimester. Ik blijf het maar herhalen, maar de tijd gaat zó zó zó snel! Als de zwangerschap zo doorgaat, teken ik ervoor, want ik heb alle kans om heerlijk te genieten omdat ik me eigenlijk zo goed voel. Het is een prachtig avontuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge