Zalm met komkommernoedels

Tijdens het 24Kitchenweekend, waar ik een paar weken geleden heen ben geweest, kreeg ik een goodiebag met allerlei leuke kookdingetjes erin. Een reep chocola, een olijfoliespray, noem het maar op. De meeste dingetjes waren slechts tijdelijk (lees: die at ik allemaal op), maar er zaten ook hele nuttige dingen in de goodiebag, zoals een kookkalender en… kookringen! 

Hoera! Want met kookringen kan je zulke mooie gerechten maken. Het helpt je niet om je eten lekkerder te maken, dus sommige mensen zullen vinden dat kookringen geen enkele functie hebben en van de aardbodem moeten verdwijnen, maar ik vind kookringen fantastisch! Afgelopen weekend maakte ik het simpelste voorgerechtje van de hele wereld, dat dankzij kookringen opeens ook het mooiste voorgerechtje van de hele wereld wordt. Kan het beter? 

Komkommernoedels met zalm

De ingrediënten (voor 4 personen):
1 komkommer
200 gr gerookte zalm 
2 el olijfolie
peper
zout

Hoe? 
1. Schil de komkommer. Rasp vervolgens de komkommer met een fijnschiller of – in mijn geval – met een kaasschaaf in lange repen tot je de kern van de komkommer overhebt. De kern mag je opeten of weggooien. 

2. Snijd de zalm in kleine stukjes en doe dit in een bakje met 2 el olijfolie en peper en zout naar smaak. Roer even door zodat alle zalmstukjes gemarineerd zijn. 

3. Leg een kookring op een bord en leg hier een kwart van de zalmstukjes in. Druk de zalmstukjes plat met het drukkertje dat bij de kookringen zit. Leg vervolgens een paar slierten komkommer in de ring op de zalm. Haal daarna het kookringetje weg en… daar is je mooie voorgerechtje!

Eetsmakelijk!

One comment

  1. Dat is nog eens handig, en ook lekker simpel! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge