Tonijn met zoete aardappel uit de oven

Ik houd best van vis en tóch eet ik het weinig. Als ik ergens buiten de deur ga eten bestel ik toch snel iets vegetarisch of iets met kip. Hoewel ik gerechten met bijvoorbeeld zalm of tonijn best lekker vind, vind ik andere dingen toch nét iets lekkerder. Sinds ik 2 jaar vegetariër ben geweest (en ook 2 jaar lang geen vis heb gegeten) merk ik dat de smaak van vis voor mij veranderd is. Vis smaakt nu zouter en ik vind het minder lekker dan vroeger. Nog steeds lekker, maar niet iets wat ik uit mezelf ga kopen (behalve als het sushi heet).

Thuis eten hunk en ik ook weinig vis. Ik vind vis rottig om klaar te maken (lees: ik heb het één keer niet goed laten garen en vervolgens de hele nacht op de wc gezeten) en ik vind vis verschrikkelijk duur. Als we vis kopen, kopen we alleen maar biologische vis en nou ja, dan besluiten we toch vaak dat vis iets te duur is voor ons budget. Ik bedoel, 5 euro voor een paar plakjes zalm?? Whut? Toch is het belangrijk dat ik genoeg vis eet, want ik heb een vitamine D tekort en vitamine D zit o.a. in vis (en zonlicht, maar ja, ik houd gewoon niet zo van zomer en zon enzo).

Een tijdje geleden heb ik gelukkig een heerlijk gerecht met vis ontdekt. De hunk en ik waren uitgenodigd om bij mijn zus te komen eten en zij had een heerlijke ovenschotel gemaakt met tonijn en zoete aardappel. Ik vond het zo’n succes dat ik het na wilde maken en met jullie wilde delen op mijn blog. Dit recept is namelijk super makkelijk en hartstikke lekker!

Tonijn met zoete aardappel uit de oven

De ingrediënten (voor 1 ovenschaal): 
2 bolletjes mozarella
1 blikje maïs (blik van 200 gr)
2 blikjes tonijn (blikjes van 160 gr)
3 handjes doperwten (uit de diepvries)
1 zoete aardappel
peper
zout

Hoe?
1. Snijd de zoete aardappel in kleine stukken en kook deze stukjes 20 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

2. Doe de tonijn, maïs en doperwten bij elkaar in een kom en meng dit. Prak de zoete aardappel er na het koken doorheen. Strooi peper en zout naar smaak over het geheel.

3. Snijd de mozarellabollen in plakjes. Doe het tonijnmengsel in een ovenschaal en leg de mozarellabollen hier bovenop.

4. Laat de ovenschotel 20 minuten in de oven staan.

Eetsmakelijk!

One comment

  1. Lekker receptje weer! Alleen ben ik geen kaas-eter (van alles geprobeerd). Dit ga ik een keertje klaarmaken (lekker snel btw), maar dan zonder kaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge