Tomatenquiche met wortel en paprika

Allereerst: vergeef me mijn foodfoto’s van de laatste tijd. Doordat ons huis zo donker is en het buiten ook steeds sneller donker wordt, krijg ik niet echt mooi licht om foto’s te maken van mijn maaltijden. Het is al een hele kunst om te zorgen dat er niet overal schaduwen de foto’s staan. Ik sta constant in mijn eigen licht en áls ik “goed” licht heb, dan is het geel, omdat het kunstmatig is (licht van de lampen in huis). Oh well, allemaal geen first world problems, maar dat je even weet dat ik me realiseer dat mijn foto’s niet echt van een hoge standaard zijn de laatste tijd.

***Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik soms zóveel honger heb dat ik geen zin heb om een eeuwigheid bezig te zijn met foto’s maken, want dan is m’n eten koud.

Deze quiche ontstond uit “restjesdag”. We hebben niet zo vaak restjesdag, maar soms hebben we zoveel restjes over van de week, dat we besluiten om de groenten die over zijn te wokken met wat rijst. En ja, meestal is dat alles wat we met de restjes doen: wokken. Gelukkig lagen er deze week ook nog wat bladerdeegrestjes in de vriezer en besloot ik een quiche te maken. De groenten in de koelkast waren een leuke kleurcombinatie: rood, oranje en geel. Hoe leuk?! Kan niet misgaan in een quiche zou je zeggen. En inderdaad: dat was een groot succes.

Tomatenquiche

De ingrediënten (voor 1 quiche):
5 plakjes bladerdeeg (ik had géén hoge quichevorm, als je dat wel hebt, heb je meer bladerdeeg nodig)
1 grote vleestomaat  
1 gele paprika 
5 grote winterpenen 
1 grote ui 
1/2 prei 
1 teentje knoflook 
4 eieren 
3 blokjes geitenkaas (van de AH)
peper 
zout 
olijfolie 

Hoe? 
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de groenten en schil de winterpenen. Snijd de ui, het teentje knoflook en de prei in kleine stukjes. Doe olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de prei tot de ui glazig is. 

2. Schil de winterpenen en was de tomaat en de paprika. Snijd de winterpeen en de paprika in kleine stukjes en snijd de tomaat in mooie, dunne plakjes. 

3. Kluts 4 eieren tot een mooi geel mengsel. Doe hier anderhalf verkruimeld blokje geitenkaas doorheen. Kruid bij met peper en zout. Vet de quichevorm in (kan met olijfolie, kan ook met een klein beetje boter) en leg het bladerdeeg in de quichevorm tot de hele quichevorm bedekt is (van binnen dan hè). 

4. Doe de ui, knoflook en prei samen met de kleine stukjes paprika en winterpeen in de quichevorm. Schenk het ei over de groenten heen. Leg vervolgens de plakjes tomaat op de quiche, verkruimel de rest van de geitenkaas en strooi dit over de quiche heen. Kruid nog even goed bij met peper en zout. Laat in 50 minuten gaarbakken. 

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge