Risotto met knolselderij en spinazie

Omnomnomnom. Als ik naar de foto’s van deze risotto kijk, heb ik er direct weer zin in (misschien ga ik het gewoon vanavond wel eten). Het is zó lekker en het ontstond als een bij elkaar geraapt zooitje. Het zit zo: er kwamen vrienden eten en we gingen erwtensoep maken. We hadden knolselderij gekocht voor in de erwtensoep, maar toen bleek dat degene die kwam eten dit niet mocht. De knolselderij bleef dus eenzaam en alleen in onze koelkast liggen en ik wist niet zo goed wat ik ermee moest. Want knolselderij valt voor mij in de categorie “onduidelijke groenten”. Gelukkig aten we risotto en risotto is altijd lekker, ongeacht de verdere ingrediënten. 
En zo kwam ik bij dit recept! Ik vond het werkelijk om op te smullen (dat heb ik dus ook gedaan) en de hunk riep meteen: “DIT MOET OP JE BLOG!” Helaas riep hij dat nadat we onze bordjes al leeggegeten hadden (inclusief borden aflikken etc.) en kon ik er niet echt meer een knappe foto van maken. Dus hebben we het nog een keer gegeten en dat was helemaal geen straf. Ga het dus snel maken, want omnomnomnomnom. 

De ingrediënten (voor 2 personen): 
350 gram risotto 
1 grote ui 
1 teentje knoflook
olijfolie 
peper
zout 
kerriepoeder
1 liter bouillon (wij hadden knoflookbouillon van Zonnature zonder e-nummers
300 gram (biologische) kip
1 knolselderij
5 (flink volle) handjes bladspinazie 

Hoe? 
1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe als het water kookt. Laat de bouillon even trekken, maar laat het niet te lang koken (als het kookt, verdampt het en dan houd je minder bouillon over). 

2. Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en bak dit in een grote koekenpan in de olijfolie. Laat even bakken tot de ui glazig wordt en voeg daarna de risotto toe. Laat heel kort op middelhoog vuur bakken en voeg hierna een soeplepel bouillon toe. Zet op laag vuur en blijf goed doorroeren. Voeg vervolgens ongeveer om de drie minuten een soeplepel bouillon toe en blijf goed doorroeren, tot de bouillon op is en de risotto mooi dik en smeuïg is geworden. Kruid bij met peper en zout. 

3. Snijd de kip in kleine stukjes, kruid bij met peper, zout en een beetje kerriepoeder en bak dit in een beetje olijfolie in een andere pan. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Bak dit, samen met de kip, tot de kip gaar is en tot de knolselderij beetgaar is (dit moet je even proeven tussendoor). Voeg vervolgens steeds een handje spinazie toe. Voeg pas het volgende handje spinazie toe als het vorige handje is geslonken. 

4. Voeg de kip, knolselderij en spinazie bij de risotto, meng even goed en eetsmakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge