Recept van de hunk: home-made pastasaus

De hunk en ik hebben de taken in het huishouden een beetje verdeeld. Als we schoonmaken doen we dat altijd samen en maakt de hunk meestal de badkamer schoon en doe ik liever de keuken (ik háát badkamers schoonmaken). De boodschappen halen we het liefste samen, de hunk doet meestal de was en ik vouw het meestal op. Zo kan ik nog wel even doorgaan. We zijn goed georganiseerd. Als het om koken gaat, ben ik meestal degene die kookt (met uitzondering van het ontbijt, dat maakt de hunk dan weer omdat ik ’s ochtends niet echt functioneer). Ik geniet meer van koken dan de hunk, maar als we pasta eten, is de hunk meestal degene die kookt. Hij maakt namelijk de allerlekkerste pastasaus ever. Helemaal vers van de pers en helemaal niet duur. 

De ingrediënten (voor 4 personen): 
3 tomaten
3 blikjes tomatenpuree 
2 teentjes knoflook
verse basilicumblaadjes
peper 
zout 
maizena
1 pak spaghetti 
1 bol mozzarella 

Ingrediënten

Hoe? 
1. Kook de spaghetti zoals de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruiken speltspaghetti, dat moet je iets minder lang koken dan normale spaghetti. 

2. Pureer de tomaten met de staafmixer. Gooi hier de knoflookteentjes en 10 basilicumblaadjes door en mix goed. Doe dit in een steelpannetje en laat dit koken. Voeg daarna pas de tomatenpuree toe. Laat 10 minuutjes sudderen en roer af en toe even door. Voeg, als je de saus niet dik genoeg vindt, maizena toe, tot je de saus dik genoeg vindt. * 

Pureren

Pastasaus roeren

3. Verdeel de spaghetti en de saus over de borden. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de borden. Maak af met twee blaadjes basilicum op elk bord. 

OJA! Nog een tip! Als je groenten door de saus wil doen (wij deden er nog paprika doorheen), dan is het het lekkerste om dat er op het allerlaatst door te doen. Zo behoud je de knapperigheid van de groenten. 

* We zijn allemaal zo gewend geraakt aan sauzen uit pakjes, die door bindmiddel super dik en romig zijn, dat we niet meer weten dat natuurlijke sauzen van nature niet per se heel erg dik zijn. Je kunt maizena gebruiken als verdikkingsmiddel, maar een beetje meer tomatenpuree kan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge