Pompoenrisotto met hazelnoot en peer

Alle sneuheid op een stokje: ik heb me de hele dag op deze risotto verheugd. Ik vind risotto één van de allerfijnste dingen van de hele wereld en ik heb de hele dag fantasieën gehad van ronddansende bordjes vol met smeuïge, romige risotto. 

Dit recept is een beetje gek, want huh PEER? Ja peer. Is echt lekker fris door je risotto en maakt het geheel net even iets minder zwaar. En pompoen, gewoon omdat ik dat lekker vind en ik het perfect bij het weer vind passen.
Het recept is voor drie personen. Niet omdat ik drie personen nou zo’n vreselijk handig aantal vind om een receptje voor te schrijven (want dat is het dus niet, sorry!), maar omdat ik teveel had gemaakt. Niet erg hoor, want: leftovers!

Risotto

De ingrediënten (voor drie personen):
250 gr risottorijst
1 l bouillon (met bouillonblokje zonder e-nummers van Zonnatura)
1 peer 
1 zakje pompoenstukjes (AH)
95 gram hazelnoten
1 rode ui
1 teentje knoflook
2 blokjes geitenkaas (AH) 

Hoe?
Breng een liter bouillon aan de kook en snijd ondertussen de ui en de knoflook in kleine stukjes. Fruit de ui met de knoflook tot het glazig wordt en voeg dan de risottorijst toe en roer snel om. Voeg vervolgens een flinke schep bouillon toe en blijf dit goed doorroeren tot de risotto alle bouillon in zich heeft opgenomen. Voeg dan een nieuwe schep bouillon toe en herhaal dit tot je bouillon op is. Dit kan ongeveer 20 minuten duren. 
Schil ondertussen je peer en snijd deze in kleine stukjes. Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin 5 minuten de pompoenstukjes. Kruid naar smaak bij met peter en zout. Voeg na 5 minuten de peer toe en laat het geheel nog 2 minuten goed warm bakken. 
Rooster de hazelnootjes even op hoog vuur in een droog koekenpannetje (goed in de gaten houden, want dit brand aan met de snelheid van het licht). Doe alles bij elkaar in een grote pan en eetsmakelijk! Serveer met een blokje geitenkaas per bord. Smelt zo lekker, mjammmm!

 

4 thoughts on “Pompoenrisotto met hazelnoot en peer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge