Paddenstoelenquiche

Mijn oven en ik hebben al een tijdje ruzie met bladerdeeg. De hunk en ik zijn heel erg gek op lekkere quiches, maar omdat het bladerdeeg steeds niet goed gaar werd in de oven hebben we dat heel lang niet gemaakt. Ik heb natuurlijk eerst de oven de schuld gegeven (ik voel een soort permanente boosheid tegen alle apparaten in mijn leven met uitzondering van mijn iPhone), maar toen ik van vrienden hoorde dat hun bladerdeeg prima gaar wordt in precies dezelfde oven besloot ik dat ik de oven misschien toch te snel de schuld had gegeven. 
Paddenstoelenquiche

Bij onze Albert Heijn zijn er een aantal soorten bladerdeeg te koop. Omdat een quiche ook wel een ‘hartige taart’ genoemd wordt, kocht ik altijd een bepaald soort bladerdeeg van Koopmans waarbij op de verpakking “Hartige Taart Deeg” stond. Leek me ideaal, want dat was wat ik wilde maken: een hartige taart. 
Koop dit deeg nooit (tenzij je een wonderformule hebt uitgevonden waardoor het deeg wél gaar wordt), want bij ons bleef het deeg hard en werd het niet zo krokant en lekker knapperig als bladerdeeg zou moeten zijn. De hunk (= dappere man) vond dat ik niet moest opgeven en dus kocht ik keer op keer het hartige taart deeg van Koopmans in de hoop dat als ik de oven op een ander standje zou zetten, het bladerdeegprobleem in één keer opgelost zou zijn. NOT. Het resultaat was dat de hunk en ik keer op keer met lange tanden onze niet-goed-gelukte-quiche zaten op te eten. Pleh. 

Nu heb ik het ondekt: als je een quiche wil maken moet je gewoon het “bladerdeeg” van Koopmans kopen, ook al staat er op de verpakking dat je het alleen maar kunt gebruiken voor zoete gerechten zoals appelflappen. Dit bladerdeeg is perfect voor een lekkere quiche en dus aten wij voor het eerst in wat wel duizend jaar leek eindelijk een lekkere quiche. Omnomnom

De ingrediënten: 
6 tot 8 plakjes bladerdeeg van Koopmans (hangt van je quichevorm af) 
300 gr kastanjechampignons 
1 prei
1 kleine broccoli
1 teentje knoflook
2 eieren
100 ml melk 
4 partjes geitenkaas (van de AH, geitenkaas in plakjes) 
een klontje boter
een handje tijm
peper
zout 

Hoe? 
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Kook de broccoli gaar en snijd ondertussen de champignons in plakjes. Smelt het klontje boter in een koekenpan en bak daarin de champignons en de prei 3 minuten tot de champignons mooi bruin zijn. Voeg na 3 minuten de knoflook toe. 
Mix in een apart bakje de eieren, de melk, wat peper, zout en een handje tijm. 
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Doe hier de broccoli en het paddenstoelenmengsel in en giet tenslotte het ei-melkmengsel over de quiche heen. Strooi de geitenkaas in brokjes over de quiche heen en bak in 35 minuten gaar in de oven. 

Eetsmakelijk!

3 comments

  1. Lijkt me lekker en gezond! Quiche met prei en zalm lijkt me ook heerlijk.

    1. OH mjam ja! Ik ben gek op zalm, dat ga ik eens proberen 🙂

  2. ik ben gek op alle soorten quiche! perfect voor mij, dit recept 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge